Tarıma, tarımsal faaliyetlere ve çiftçilere olan desteği ile Vefalı Yurt Kepsut’u bir tarım şehri haline getiren Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, son olarak ilçedeki çiftçilere 120 ton arpa ve 30 ton yulaf tohumu dağıtıldı.

Tarım ve hayvancılığın başkenti Balıkesir’in Kepsut ilçesinde çiftçilere tohum desteği yapıldı.

Mayıs ayında çiftçilere mısır tohumu desteğinde bulunan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, arpa ve yulaf tohumu verilmesi için de çalışma başlattı. İlk etapta alımı yapılan 120 ton arpa 30 ton yulafın dağıtımı için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, buradaki törende yaptığı açıklamada, 50 ton daha tohum desteğinde bulunacaklarını söyledi.

 

“ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

 Başkan Cankul, daima çiftçilerin yanında olduklarını ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İlçe çiftçilerimize destek olmak için hane başı 2 bin 600 lira gibi bir desteğimiz oluyor. Çiftçilerimize vermiş olduğumuz tohumları isteyenin evine kadar götürüyoruz. Çiftçilerimize gübre ve mazot desteği de vereceğiz. Çiftçilikle geçinen bir ilçeyiz, çiftçilerimize de belediyelerimizin imkanlarını seferber ediyoruz. Üreten ve alın teri döken çiftimizin her konuda yanındayız ve diyoruz ki tohum bizden bereketli hasat sizden” diye konuştu.

Konuşmanın ardından çiftçilere tohum dağıtımı gerçekleştirildi.




KAYNAK: İHA