Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Balıkesir’de açılan farkındalık stantları ile kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Toplu Taşıma Merkezi’nde bulunan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Meydanı’nda farkındalık stantları açıldı.

Düzenlenen etkinliği Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp ile ilin çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Meydanı’nda açılan farkındalık stantlarını ziyaret eden Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu; kadınlara çiçek dağıtarak şiddetle mücadele hakkında bilgi verdi. Yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Ustaoğlu; kadına yönelik şiddete net bir şekilde karşı olduklarına dikkat çekti.

ŞİDDETE ŞİDDETLE KARŞIYIZ

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu; yaptığı basın açıklamasında kadına yönelik şiddete şiddetle karşı olduklarını ifade ederek sözlerine şöyle başladı: “Bizim geleneğimizde, kültürümüzde, inancımızda kadına şiddet uygulamak kesinlikle reddedilen bir husustur. Bu konuda bizim kamu kurum ve kuruluşlarımız; toplumumuzu aydınlatmak adına güzel çalışmalar sergiliyor. İçişleri Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu KADES başta olmak üzere diğer çalışmalarla biz kadına şiddete şiddetle karşı olduğumuzu kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz.”

KADINA GÜL VERMEK YAKIŞIR

Kadınlara şiddet uygulamak yerine onlara gül ve karanfil vermenin yakıştığını dile getiren Vali Ustaoğlu: “Şiddet, temel insan hak ve özgürlüklerine aykırı bir eylemdir. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme seviyesi, kadını toplum içerisinde konumlandırdığı yer ve ona duyduğu saygı ile sevgiden geçer. Kadına el kaldırma değil; biraz önce sembolik de olsa paylaştığımız gibi onlara karanfil, gül vermek yakışır” diye söyledi.

Ustaoğlu; yaptığı basın açıklamasının ardından etkinlikte stant açan vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi ve etkinlik sona erdi.

Haber: Buse Aslan