Türk Jandarma Teşkilatı’nın 185’inci kuruluş yıl dönümü dün Avlu’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Jandarma Genel Komutanlığının 185’inci Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Fatih Salonda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Jandarma Genel Komutanlığının 185’inci yıl tanıtım videosunun gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Jandarma Teğmen Ayşe Kanife Kafadar, jandarmanın tarihçesi hakkında bilgi verdi. Jandarma Genel Komutanlığı tanıtım videosunun gösteriminin ardından konuşma yapan Jandarma Komutanı Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, jandarma teşkilatının yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile; üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman milletinin yanında yer almaya devam edeceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Jandarması’nın kuruluşunun 185’inci yıldönümünü Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’de gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içerisinde olduğuna dikkat çeken Tümgenerel Alkan yaptığı konuşmasında; “Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Jandarması’nın kuruluşunun 185’inci yıldönümünü Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’de gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz.

Başarılarla dolu 185 yıllık köklü bir tarihe sahip Türkiye Cumhuriyet Jandarması kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenle mahzarı olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır.

Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler milletimizin bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven bağlarını korumak ve daha da güçlendirmenin kararındayız.

Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecektir.

Kahramanca, canı pahasına, her türlü zorlu koşullarda teröristlerle mücadele eden jandarma; Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, emniyet teşkilatımız, diğer kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde, milletimizden aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır.

Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak, büyük bir özveriyle, heyecanla görev yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan jandarma: Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen milli, ahlaki, mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle, üstün vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içindedir.

Türkiye Cumhuriyeti Jandarması olmak ne demek bilir misiniz? Jandarma olmak; vatanına, bayrağına, demokrasiye, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve milletine karşı kara sevdalı olmak demektir. Büyük Türk milleti tarafından verilen bu üniformayı tertemiz, tarafsız ve lekesiz taşımak, sadece Türk milletinin adamı ve talibi olmaktır. Büyük Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti’ni ettiği yemine uygun olarak hayatı pahasına korumak ve sadık olmaktır. Dünyada parayla ölçülemeyen, dünyanın en kıymetli şeyi yani aldığımız nefesi büyük Türk milleti için harcamak, gerektiğinde son nefesini vermek ve son nefesini verirken de vatan sağ olsun demektir. Sorumluluk sahasında bulunan canlı ve cansız tüm varlıkların sorumluluğunu yüreğinde hissetmektir. Masum ve mazlum insanlar ile silah arkadaşı ölmesin diye vücudunu siper etmektir. Dünyada bir yerde acı çeken ve hayatını kaybeden bir insanın acısını kalben hissetmektir. Çocukla çocuk, büyükle büyük, çiftçiyle çiftçi olmak demektir. Acısı olanın acısını, mutluluğuyla mutluluğunu paylaşmaktır. Ailesine, aile büyüklerine, silah arkadaşlarına ve komutanlarına vefalı olmak demektir. Bulunduğu her şartta pozitif ve mutlu olmaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Jandarması; Türk milletinin emaneti olan üniformayı tertemiz bir şekilde giymek için gayret göstermektedir. Çünkü üniforma: personeli her türlü siyasi, ideolojik, dini inanış ve düşünceyi temsil eden renk, takıdan arınması nedeniyle jandarmanın tarafsızlığının göstergesidir. Çünkü üniforma personelin rütbe ve başarılarını göstermesi nedeniyle kurum içinde disiplini, saygıyı ve saygınlığa katkı sağlamaktadır” dedi.

Vali İsmail Ustaoğlu; “Ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında üstün vazife anlayışıyla görev yapan Jandarma Teşkilatımızın 185’inci yıl dönümünü kutlamanın gurunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bugün bu gururu bu heyecanı bizlerle paylaşan siz değerli konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Büyük devletler, büyük milletler tarihine sahip çıkmakla onur duyuyoruz. Bizim geleneğimizde çok değerli bir yeri var Jandarma Teşkilatının, güvenliğimizi huzurumuzu sağlamakta çok anlamı yeri var. Jandarma Teşkilatı sadece bizim toplumumuzun huzurunu ve güvenliğini sağlamıyor; havada, karada, denizde görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışmıştır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere jandarma teşkilatımızın bünyesinde görev yaparken şehadet mertebesine ulaşan bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadelede, asayiş olayında ya da bir kazada gazilik mertebesine ulaşan bütün gazilerimize de uzun ve sağlıklı hayatlar diliyor ebediyete irtihal edenleri de rahmetle anıyorum. Jandarma teşkilatımız bünyesinde görev yürüten bütün değerli personelimizin bu anlamlı günlerini tebrik ediyor, sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Son olarak da herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin hazırladığı ritm gösterisi ve öğrencilerin hazırladığı jandarma konulu skeç gösterisi ise ilgiyle izlendi. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığının faaliyetlerinin yer aldığı video gösteriminin yapıldığı programda İl Jandarma Komutanlığı personellerinin seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği türküler yoğun alkış aldı. Vali Ustaoğlu ve diğer protokol üyeleri program kapsamında son olarak jandarma teşkilatının yürüttüğü faaliyetlerin yer aldığı fotoğraf sergisini ve stantları gezdi.

 

HABER: BUSE ASLAN