Dursunbey ilçesini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, esnaf ve çiftçinin isyanıyla karşılaştı. Sorunları dinleyen Akın, AKP hükümetini ve politikalarını eleştirdi. Akın; “Esnaf ne kirasını ne faturasını ödeyebiliyor. Çiftçi ise toprağını ekemiyor. Süt üreticisi süt ineğini kesmek zorunda kalıyor. Çünkü kimse kazanamıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Dursunbey’de vatandaşın sorunlarını dinledi. Durabeyler, Güğü, Selimağa, Hotaşlar kırsal mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen CHP’li Akın, vatandaşın bolluk ve bereket ayı olan Ramazan ayında bile tenceresini kaynatamadığına dikkat çekti. Dursunbey’de esnafın sorunlarını dinleyen CHP’li Ahmet Akın; esnafın kiradan fazla gelen elektrik faturaları nedeniyle isyan ettiğini söyledi.

 

DURSUNBEY’İN BOŞ VAATLERE KARNI TOK!

Hayat pahalılığı nedeniyle Dursunbey’de vatandaşların zor durumda olduğuna dikkat çeken CHP’li Akın, şunları dile getirdi: “AK Parti iktidarının ‘oy deposu’ diye düşündüğü, ‘çantada keklik’ diye baktığı Dursunbeyli hemşehrilerim artık iktidarın boş vaatlerine karnı tok. İlk seçimde Dursunbeyli hemşehrilerim hayat pahalılığını artıran, mutfaklarda yangına neden olan bu iktidara cevabını verecek. Dinlediğimiz; selam verip, selamını aldığımız hemşehrilerimiz, esnafımız, çiftçimiz, yaşlımız, gencimiz tek bir şey söylüyor: ‘Geçinemiyoruz. Eve ekmek götürmekte zorlanıyoruz.’ Esnafımız kiradan daha fazla elektrik faturası ödemeye başladı. Vatandaş bugün aldığının yarın daha pahalı fiyattan almak zorunda kalıyor. Çiftçi tarlasını ekemedi, tarlasını eken de gübre atamadı. Süt üreticileri zaten 6 lira maliyetle ürettikleri sütü 4 lira 75 kuruşa satarak zarar ediyor. Vatandaş artık sandığın bir an önce gelmesini istiyor. Çarşıda pazarda dinlediğimiz vatandaşlarımızın sorunu aynı. Çözümü vatandaşlarımız da biliyor ve dile getiriyor. Hemen seçim!”

 




KAYNAK: İHA