BASİAD ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Meslek Lisesi Koçluk Programı” Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD) “Meslek Lisesi Koçluk Programı” adlı projeyi uygulamak üzere Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığı ile İç İşleri Bakanlığı proje destekleme programına başvuru yaptı. Proje başvurusu kabul edilen BASİAD; proje uygulama protokolünü İç İşleri Bakanlığını temsilen Balıkesir Valiliği ile yaptı. Meslek Lisesi 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik kurgulanan proje kapsamında; proje faaliyetlerinin uygulanması esnasında; Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında proje işbirliği protokolü imzalandı.

12 Ay süre ile uygulanacak olan projenin ana amacı Balıkesir Merkez’de kurulu bulunan Meslek Liselerinde okuyan 3. ve 4. Sınıf öğrencilerini; meslek lisesi koçları ve proje faaliyetleri aracılığı ile iş hayatına hazırlamak, çeşitli mesleki yetkinlikler kazandırmak ve işletmelerin teknik personel ihtiyaçların istihdamını kolaylaştırmak olarak açıklandı.

Proje kapsamında seçilen 75 öğrenci; eğitimleri tamamlanan ve Balıkesir işletmelerinde üretim safhalarında mühendis ve benzeri pozisyonda çalışan 15 Meslek Lisesi Koçu ile eşleştirilecek.

Proje kapsamında BASİAD: rol model toplantılarının düzenlenmesi, koçlar tarafından öğrencilere eğitim verilmesi ve iş yeri ziyaretlerinin organize edilmesi, okul müdürleri ile koordinasyon toplantılarının düzenlenmesi, öğrenci motivasyon pikniğinin düzenlenmesi ve öğrencilerin Bursa Model Fabrika ziyaretlerinin organize edilmesi benzeri faaliyetlerden oluşan ve bir dizi eğitim setinin öğrencilere uygulanması şeklindeki faaliyetleri gerçekleştirecek.

 




KAYNAK: İHA