10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle Vali İsmail Ustaoğlu, yayımladığı mesajında ilk olarak zihinlerdeki engelin ortadan kalkmasına vurgu yaptı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle Vali İsmail Ustaoğlu bir mesaj yayımladı. Ustaoğlu mesajında toplumun önemli bir bölümünü teşkil eden engellilerin ekonomik ve sosyal alanlarda yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için her yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında Türkiye’de ve dünyada kamunun gündemine alınarak çözü bulunmaya çalıştığını ifade etti.

Engelli bireylere ve ailelerine yönelik farkındalığın her geçen gün arttığını dile getiren Vali İsmail Ustaoğlu; “Ülkemizde engelli bireylere ve ailelerine yönelik farkındalığın her geçen gün artmasıyla, yaşadıkları sorunlar daha fazla görünür hale gelerek, toplumsal hayata tam katılımlarını sağlayacak “engelli dostu” çözüm arayışlarını hızlandırmıştır. Engelli kimseler herkesle aynı hak ve özgürlüklere sahiptir. Gerekli fırsat ve imkân sağlandığında, engelliler beceri ve yeteneklerini yaşamın her alanında gösterebilmektedir” şeklinde konuştu.

“DEVLETİMİZ ENGELLİ BİREYLERİN YANINDA”

Vali Ustaoğlu, devletin engelli vatandaşlar ve ailelerinin ekonomik ve sosyal alanlarda ihtiyaç duydukları hukukî düzenlemelerin hayata geçirildiğini söyledi. Açıklamaların devamında ise devletin, sosyal devlet olma sorumluluğunun yerine getirilmesinde önemli ilerlemeler kat ettiğinden bahseden İsmail Ustaoğlu; “Bu konuda toplumun bütün kesimlerine düşen görev, engelli insanlarımızın eşit vatandaşlar olarak kamu hayatının her alanında yer alarak, zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırıp dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmektir. Eğitim ve fırsat verildiğinde hayatın her alanında etkili ve üretken olmayı bilen engelli vatandaşlarımızın elde ettiği başarılar, hepimizi gururlandırmaktadır” dedi.

“ENGELLİLERİN, KARŞILAŞTIKLARI SORUNLARIN

ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK HASSASİYETİ ARTMALI”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın engelliler ve karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik hassasiyetin artmasını istediğini dile getiren Ustaoğlu, tüm engelli vatandaşlara aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu bir hayat dileyerek, sevgi ve saygıyla selamladığını söyleyerek sözlerini noktaladı.

 

HABER: BUSE ASLAN