2024 – 2025 eğitim öğretim yılının ilk ders zili bugün çaldı. Üç aylık yaz tatilinin sona ermesiyle okul sıralarına geri dönen öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılına “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhuyla Vatan Sevgisi” temasıyla hazırlanan ders ile başladı.

2024 – 2025 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programı; Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başladı ve Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törenle devam etti.

Törene Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş katıldı.

Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen tören ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve protokol konuşmaları ile sürdü.

DERS: BAĞIMSIZLIK RUHUYLA VATAN SEVGİSİ

Törende öğrencilere seslenen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, 2024 – 2025 eğitim öğretim yılının açılış dersinin ana temasının ‘Bağımsızlık ruhuyla vatan sevgisi’ olduğunu söyledi. Demir: “Bugün ilk dersimize temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda Çanakkale’den Gazze’ye bağımsızlık ruhuyla vatan sevgisi temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitim öğretim yılına başlıyoruz” dedi.

HAYIRLI OLSUN

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’in konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yeni eğitim öğretim yılı için hayırlı olsun diyerek şu sözlere yer verdi: “Bugün tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 2024 – 2025 eğitim öğretim yılımızın açılışını yapıyoruz. İlimiz genelinde 198 bin öğrencimizle, 17 bin küsür öğretmenimizle, bin 20 okulumuzla; 2024 – 2025 eğitim öğretim yılını açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Gördüğünüz gibi hasret, özlem bitti. Çocuklarımız hem arkadaşlarıyla hem öğretmenleriyle buluştu. Öğretmenlerimiz, yavrularıyla buluştu. İnşallah Balıkesir ve ülkemiz için bu eğitim öğretim yılı hayırlara vesile olur.”

GELECEĞİN VALİLERİNİ, HAKİM VE SAVCILARINI GÖRÜYORUM

Konuşmalarının devamında kendisini dinleyen öğrencilere seslenen Vali Ustaoğlu, ‘geleceğin valilerini, hakim ve savcılarını’ görüyorum dedi. Vali Ustaoğlu: “Bugün burada Atatürk İlkokulu’muzun bahçesine yapmış olduğumuz eğitim öğretim yılının açılışında ben karşımda geleceğin valilerini, komutanlarını, askerini, hakim ve savcılarını görüyorum. Onlar bizim ülkemizin geleceği olan yavrularımız. Onlar için ne yapsak az. Biz de Balıkesir olarak onların iyi bir şekilde eğitim öğretim almaları adına okullarımızda yoğun bir çaba içerisine girdik” ifadelerine yer verdi.

13 OKUL, EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI

Sözlerinin devamında yık – yap kapsamında 13 okulun da bu sezon itibariyle tamamlanarak öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında kapılarını açtığını belirten Vali Ustaoğlu: “Bu yıl okullarımızın başta tadilatı olmak üzere ikili eğitimlerimizi teke düşürmek için yık – yap kapsamında yıktığımız okulların yapımına öncelik vererek bugün 13 tane okulumuzu yeniden çocuklarımızla buluşturuyoruz. Eğitim öğretime baktığımızda yık – yap kapsamında 76 tane okulumuzu tamamladık, son 3 yıl içerisinde. İnşallah onarımı devam eden okullarımızla birlikte önümüzdeki dönem hayırlısıyla ilimizde bu anlamda herhangi bir sıkıntı kalmayacak” diye söyledi.

ÖĞRENCİLER ÇOK YÖNLÜ YETİŞTİRİLECEK

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerin çok yönlü yetiştirileceklerine dikkat çeken Vali Ustaoğlu, şunları söyledi: “Öğrencilerimizin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî bakımdan çok yönlü yetiştirilmesini desteklemek amacıyla geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile sabır, emek ve samimiyet isteyen yeni bir sürece girilmiştir. Bu eğitim öğretim yılı itibarıyla kademeli olarak uygulamaya alınacak yeni müfredatla sosyal ve kültürel etkinliklere öğrenci katılımı desteklenecektir.”

Protokol konuşmalarının ardından etkinlik, şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile devam etti. Ardından 4.sınıf öğrencileri hep bir ağızdan ‘okula dönüş’ şarkısını seslendirdi. Öğrencilerin enerjik ve neşeli performansı ise izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Törene en çok damga vuran anlardan birisi de eğitim hayatlarına ilk adımlarını atan 1.sınıf öğrencilerine, 4.sınıf öğrencilerinin hazırladığı hoş geldin sürprizi oldu. 4.sınıf öğrencileri, ellerindeki çiçekleri 1.sınıf öğrencilerine vererek okula hoş geldin dedi.

Törenin ardından Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Atatürk İlkokulu’ndaki sınıfları gezerek öğrenciler ile bir araya geldi. Ardından öğretmenler odasında eğitimciler ile toplantı yaptı.

HABER: BUSE ASLAN