Balıkesir’de Oto Rapor Ekspertiz İşletme Ortağı Ömer Çetin, ikinci el araç piyasasındaki yaşanan durgunluğun, ekspertiz firmalarını etkilediğini dile getirdi. İşletme sahibi Çetin, ikinci el araçlarının sektördeki durumunu balikesirbirlikgazetesi.com’a anlattı.

Ekspertiz firmalarının işlerinde durgunluk yaşanması firma sahiplerinin canını sıkıyor. Balıkesir Oto Rapor Ekspertiz İşletme Ortağı Ömer Çetin, araç alım satımlarının yavaşladığını ve belirsizlikten dolayı da işlerinin azaldığını dile getirdi.

Araç alacak olan sürücülerin ekspertiz raporuna dikkat etmeleri gerektiğine değinen İşletme sahibi Ömer Çetin, sıfır veya ikinci el araç alımlarında mağdur olmamaları için ekspertiz yapılmasına dikkat çekti.

EKSPERTİZ ÇOK ÖNEMLİ

Oto Rapor Ekspertiz İşletme Ortağı Ömer Çetin, ekspertizin önemine vurgu yaparken sıfır araç alırken bile sürücünün muhakkak ekspertiz raporunun alınması gerektiğini söyledi. Sözlerinin devamında Çetin şunları ekledi; “Bu sektörde mağdur insan çok fazla. Örnek verecek olursak eğer sıfır araç alırken birçok vatandaşımız yaptırmasa da mutlaka ekspertiz yapılması gerekiyor. Türkiye gibi bir ülkede araçlarda değişeni, boyası çok önemli. Bu araç sonuç olarak buradan çıkmıyor, yurtdışından geliyor. Bir araç Türkiye’ye gelirken birçok aşamadan geçerek buraya geliyor. Bu aşamalarda aracın başına bir şey gelip gelmediğinin garantisini neticede kimse veremez. Şu anda ortalama bir ekspertizin fiyatı 5 bin liradan başlıyor. Biz sıfır araçlarda ekspertiz yapılması istendiğinde bayiye giderek işlemleri yapıyoruz. Ekspertizleri de kurumsal firmalara yaptırılmasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“EN UCUZ ARAÇ BİLE

100 BİN LİRADAN BAŞLIYOR”

Türkiye’de şu anda en ucuz aracın ortalama 150 bin liradan başladığını söyleyen Ömer Çetin, vatandaşların kurumsal firmaları ile anlaşmaları halinde aracının yanına gitmeden ekspertiz yaptırabileceğini ifade etti. Çetin araç piyasasıyla ilgili yaptığı açıklamalarının devamında şunları ekledi; “Ben bu sektörün içinde olmama rağmen araç alacağım zaman muhakkak ekspertiz yaptırıyorum. Alacağınız aracı tüm detaylarıyla öğrenin. Eğer şehir dışından araç alacaksanız bile firmalar ile iletişime geçerek aracınıza ekspertiz yaptırabilirsiniz. Oturduğunuz yerden aracınızın bir sorunu olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu da size hem size kolaylık sağlanır hem de ekonomik olarak ekstra bir zarar girmezsiniz. Türkiye’de şu an en ucuz aracın fiyatı bile 150 bin lira, kimse buna biraz da masraf yapmak istemez. Bu tarz durumlara karşı yine söylüyorum ekspertiz çok önemli” dedi.

ÖZEL HABER: BUSE ASLAN