Balıkesir’de uzun yıllardır hizmet veren Hasan Baba Çarşısı, Balıkesir Üniversitesi öğrencileri tarafından dijital sergi yöntemiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Senkron "Eş Zamanlı Video Sergileri" etkinliği kapsamında  "videoM” başlıklı sergisiyle Tuğçe Albayrak, Mert Dönekli, Merve Dursun, Gülşah Göksu, Berkey Gür, Seren Helvacı, Sıdıka Karagöz, Uğurcan Karakaş, Yaşar Sema, Poyraz Tetik ve Zeynep Ünal’ın çalışmalarından oluşan bir seçkiyi izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Balıkesir’in en eski çarşısı olarak bilinen Hasan Baba Çarşısı’nı Balıkesir Üniversitesi öğrencileri yaptıkları video çekimleri ile dijital sergide buluşturdular. Hasan Baba Çarşısı’na farklı bir açıdan bakılmasını sağlayan öğrenciler, çarşının görülmeyen tarafını gün yüzüne çıkarmayı hedefliyorlar. Sergiye katkıda bulunan Sıdıka Karagöz, yaptığı açıklamalarda: “Hasan Baba Çarşısı halka açık bir işhanı. İnsanlar burada geziyorlar, yoğun bir şekilde kullanılıyor. Biz de videoart sergisi için burayı tercih ettik. Burada yapmamızın asıl amacı görülmeyen şeyleri ortaya çıkarmaktı.

Ben kendi çalışmamda biraz daha eski izler üzerinden gittim. Kendime alanlar belirledim, çizimlerini yaptım. O çizimlerin sonrasında resim ve videolarını çektim ve onları ekleme çıkarma yaparak birleştirdim. Biz burada birçok şeyi gezerken görüyoruz aslında. Burada çalışan insanlara, yaptıkları işlere anlam yüklemek istedik. Biz sergimizde tamamen Hasan Baba Çarşısını anlatmayı amaçladık. Burasını bizim gözümüzden farklı açılarla vatandaşlara gösteriyoruz” dedi.

 




KAYNAK: İHA