Balıkesir'de CHP İl Başkanı Serkan Sarı'nın 2023 seçimleri öncesi milletvekili aday adaylığı için il başkanlığından istifa etmesi sonrası gözler iktidar partisi il Başkanı Ekrem Başaran'a çevrildi. Başaran'ın önümüzdeki günlerde genel merkez ile yapacağı görüşme sonrası aday adayı olup olmayacağı netlik kazanacak. Siyasi kulislerde ise Genel Merkezin aday olmasını için istifasını istediği 30 il başkandan birinin de Ekrem Başaran olduğu konuşuluyor.

AK Parti Teşkilat Başkanlığı, 2023 seçim hazırlıkları çerçevesinde milletvekili adayı olarak göstermek istediği il başkanlarını Genel Merkez’e çağırmaya başladı. Kısa sürede istifa eden il başkanı sayısının 30'a kadar çıkması bekleniyor. Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran'ın önümüzdeki günlerde Genel Merkeze çağrılacağı gelen bilgiler arasında.

İl Başkanı Başaran'ın genel merkezin onay vermesi ve milletvekili aday adayı olması halinde teşkilatı 2023 seçimlerine taşıyacak il başkanının kim olacağı da merak konusu! Parti içinde siyaseten çarpıcı bir kaç isim kulislerde şimdiden konuşulmaya başlandı.

 

TECRÜBE KRİTERİ

Öte yandan Ak Parti'de Ocak ayının sonuna kadar AK Parti Genel Merkezi'nin onayını alıp 30’a yakın il başkanının istifası bekleniyor. Seçim dönemine gidilirken, istifa eden il başkanlarının yerine yeni isimler atanacak. Parti yönetiminin, özellikle tecrübeli il başkanlarını aday göstermek istediği öğrenildi.

 

GÖRÜŞMLER BAŞLADI

Genel Merkezin ülke genelindeki tüm il başkanlarıyla görüşmelere iki gün önce başladığını söyleyen AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, sadece uygun görülen isimlerin istifa ederek aday adayı olabileceklerini açıkladı. Başaran, kendisinin de bir kaç gün içinde genel merkezden çağırılacağını ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İl Başkanları ile görüşmeler başladı. Adaylık noktasında ben daha bir görüşme yapmadım. Benim dışımda teşkilattan aday adayı olmak isteyenler genel merkezin onayını aldıktan sonra istifa edebilecek.

AK Parti milletin teveccühünü almış bir parti. 2023 seçimlerine hazırız. Cumhurbaşkanımızı tekrar seçip, AK Parti’mizi tekrar iktidara taşıyacağız."

 

SİYASET TARİHİNDE BİR REKOR

Milletvekilliği aday adaylığı için yapılan başvurularda yine en büyük ilgiyi AK Parti'nin görmesini beklediğini söyleyen İl Başkanı Başaran bu konuda ise özetle şunları söyledi: "Bir önceki seçim Balıkesir için 30'un üzerinde aday adaylığı başvurusu yapıldı. AK Parti'nin 20 yıldır bu ülkeye kazandırdıkları ortada. Ben siyaset noktasında ve şehre hizmet etmek isteyen herkesi aday adayı olabileceklerini ve onları beklediğimizi söylemek isterim. Bu dönem Balıkesir AK Parti için aday aday başvurusunda siyaset tarihinde bir rekor olacaktır. Buda bize partimize olan ilgiyi göstermekte"

 

HEPSİNE TALİBİZ

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı Turhan Çömez ve CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin'in genel seçimde Balıkesir’den en az beş milletvekili çıkaracaklarını ileri sürmüşlerdi. AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran ise sayı vermese de 9 milletvekilinin tamamına talip olduklarını söyledi. Başaran; "AK Parti Balıkesir listelerinde sizde göreceksiniz ki halkta karşılığı olan, milletin teveccühünü kazanmış adaylar yer alacak. Sayı vermenin sıralamadaki diğer adaylara haksızlık ve saygısızlık olacağını düşündüğümden 9 milletvekilinin tamamına parti olarak talibiz" dedi.

 

 




KAYNAK: İHA