Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü kapsamında şehir merkezinde düzenlenen fener alayı, binlerce Balıkesirlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen fener alayı; binlerce Balıkesirli vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz akşam düzenlenen fener alayı Tren Garı önünden başladı, Milli Kuvvetler ve Anafartalar Caddesi’nin ardından Atatürk Anıtı’nda son buldu. Binlerce vatandaşın Cumhuriyetimizin 100’üncü yaş gününü kutlamak ve sevincini paylaşmak için yürüdüğü fener alayında sokaklar Cumhuriyet şarkıları ile yankılandı.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından fener alayı sona erdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, gerçekleştirilen fener alayı ile ilgili yaptığı açıklamalarda Kuva-yi Milliye’nin başkenti Balıkesir’in evlatlarına teşekkür ederek şu açıklamalara yer verdi: “Düşmana ilk kurşunun atıldığı Ayvalık’ın, son kurşunun atıldığı Bandırma’nın Kuva-yi Milliye ruhunu meydanlara taşıyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyeti bağrına basan on binlerce Balıkesirli hemşehrime yürekten teşekkürlerimi iletiyorum. Balıkesir, her zaman olduğu gibi bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetin izinde olduğunu herkese gösterdi.”

Haber: Doğancan Balık