Balıkesir’deki fabrika personellerine Ünal Rulman ve KASTAŞ’ın işbirliği ile hidrolik pnömatik sızdırmazlık elemanları ile ilgili eğitimler yapılarak katılımcılara sertifikalar verildi.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Müdürlüğü, Rona Yırcalı Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen eğitim semineriyle fabrika bakım ekiplerine hidrolik pnömatik sızdırmazlık elemanları (conta) montaj ve demontajıyla eğitim verildi.

Katılımcılara eğitimi KASTAŞ Bursa Şube Müdürü Seçkin Cengiz Aksu verdi. Yapılan eğitimlere il genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 50 fabrikadan 120 kişi katıldı. Gerçekleştirilen eğitimin ardından katılımcılara sertifika verildi.

Yeni nesil sızdırmazlık teknolojisi eğitiminin Balıkesir’de gerçekleştirilmesini sağlayan Ünal Rulman İşletmesi Ortağı Ahmet Koyunoğlu, yaptığı açıklamalarda: “Bu eğitimin amacı sanayide, tarımda, otomotiv sektöründe kullanılan hidrolik pnömatik pistonların içerisinde bulunan keçeler, ekipmanlar ve birçok teknik konularla ilgili bilgi vermekti. Fabrikalarda çalışan uzman arkadaşların, revizyon ekibinin aklına takılan soruların çözülmesi ve eksik kalan bilgilerin tamamlanması amacıyla yapıldı bu eğitim. Şuanda 120 kişi katılım sağladı. İlimiz ilçelerindeki çalıştığımız fabrikalarda satın alma birimleri, revizyon ekibi gibi yerlerde çalışan arkadaşlar katılım sağladı. Burada katılımcılara KASTAŞ tarafından katılımcı sertifikası verilecek. Bir eğitimde verilen sertifikaların özgeçmişlere eklendiğini ve duvarlara asıldığını gördük. Bu bizi son derece memnun etti. Çünkü burada teknik eğitim uzmanlar tarafından veriliyor.  O yüzden de belgelendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

 

“BALIKESİR’İN TEKNOLOJİDEN GERİ KALMAMASINI İSTİYORUZ”

Ünal Rulman İşletmesi Ortağı Ersin Zengin ise üretim yapan fabrika personellerinin yeni nesil teknolojilerden geri kalmaması adına bu tarz eğitimlerin Balıkesir’de gerçekleştirilmesi için çalıştıklarını aktararak şöyle devam etti: “Eğitimimiz gayet iyi gidiyor. Gelişen teknoloji ile birlikte bu sektörde olan yeniliklerin kullanıcıya aktarılması açısından çok önemli. Bu eğitimi daha önceden 2019 yılında da düzenlemiştik. Ara ara bu tarz eğitimleri Ünal Rulman olarak yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bilgilerin tazelenmesi gerekiyor. Hem de bunu kullanan arkadaşların teknolojiden geri kalmaması gerekiyor. Bu amaçla bu eğitimi düzenliyoruz. Aynı zamanda burada kaynaşma ortamı da sağlanmış oluyor. Bütün ustalar birbirileriyle tanışıyorlar. Bu konuda bize KASTAŞ firması destek oldu. KASTAŞ firmasından gelen yetkililer, firma ile ilgili olan problemleri direkt birinci ağızdan çözüme kavuşturuyor. Hem bizim adımıza iyi bir iş olmuş oluyor. Hem de katılımcılara iyi bir eğitim oluyor.”




KAYNAK: İHA