Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 10 Nisan Polis Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Emniyet Teşkilatı’nın ülkedeki huzurun teminatı olduğundan bahsetti.
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Türk Polis Teşkilâtının 179’uncu kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Ustaoğlu yayımladığı mesajda devletin en önemli görevinin; kamu düzeninin korunması ile vatandaşlarının huzur ve güven ortamının temini ve sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti.
Toplum düzeninin sağlanmasında nitelikli polis memurları tarafından yerine getirilmekte olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu; “Ülkemizde toplum düzeninin sağlanması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunmasında en önemli görev; kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihi itibariye 179’uncu kuruluş yıl dönümünü kutlamakta olduğumuz Emniyet Teşkilâtımız ve üstün hizmet anlayışı ile görev yapmakta olan, üst düzey eğitimli ve nitelikli polis memurları tarafından yerine getirilmektedir.
Emniyet Teşkilâtımız, köklü devlet geleneğimizin tecrübesiyle ve kanundan aldığı güçle; suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi, halkımızın can ve mal güvenliği ve temel haklarının korunmasında vatandaşlarımızın tam desteğini ve takdirini kazanmayı bilmiştir” dedi.
Mesai kavramı gözetmeden memleketin her köşesinde, her türlü zorlu şartlar altında, milletin huzuru ve güveni için fedakarca görev yapan Türk Polisinin, suçluların tespiti ve yakalanmasında göstermiş olduğu azim ve kararlığı ile birlikte; sosyal sorumluluk bilinciyle yardıma muhtaç kimselere ve zor durumda olan vatandaşların imdadına yetiştiğine değinen Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Polislik mesleğinin en saygın meslekler arasında yer aldığını söyledi.
Vali Ustaoğlu açıklamalarının devamında ise Emniyet Teşkilatının ülkedeki huzurun teminatı olduğunu şu şeklide dile getirdi; “Emniyet Teşkilâtımız, demokrasiye olan bağlılığı, milli birlik ve beraberlik içerisinde ülkenin bölünmez bütünlüğünün korunması, asayişin sağlanmasında gösterdiği üstün çaba ve başarılı çalışmaları ile ülkemizdeki huzurun teminatıdır. Türk Polis Teşkilâtımızın 179’uncu kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, görevi uğrunda şehit düşen emniyet mensuplarımızı rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizin, mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca görev yapmakta olan teşkilâtın her kademesindeki amir ve memurlarımızın Polis Günü’nü kutluyor, şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
HABER: BUSE ASLAN
Yorum yapın