Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve emniyet mensupları, yerel ve ulusal basın mensupları ile sabah kahvaltısında buluştu.

Balıkesir Polisevi'nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Müdür Onar, basının gelişen teknolojiyle birlikte halkın hızlı ve doğru haber almasında önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Müdür Onar; sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Günümüzde teknolojinin ilerlemesi sonucu hızla gelişen kitle iletişim araçları ile etkinliği her geçen gün artan görsel ve yazılı basın kuruluşları toplumun yapılanmasında gelişmesinde rol oynamaktadır.

Aynı zamanda meslek ilkelerine kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek halkın haber alma ve bilgi edinmesini sağlamada kamu hizmetlerini toplum adına denetiminde önemli bir güce sahip olmaktadır. Kalemini her daim doğrudan yana kullanarak son derece dinamik bir mesleği icra eden kamuoyunu aydınlatan milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdaya vermede ve demokrasinin güçlenmesine yardımcı olan basın mensupları zor şartlar altında milletimizi haberdar etme görevini layıkıyla yerine getirerek milletin ortak sesi ve kamu, millet arasındaki iletişim köprüsü oluyor."

Konuşmanın ardından kahvaltıya geçildi. Sohbet ortamında davam eden kahvaltı da Emniyet Müdürü Hasan Onar, gazetecilerle fikir alış-verişinde bulundu. Kahvaltıda genel olarak Balıkesir konuşuldu. Kahvaltıda Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri de hazır bulundu.

 




KAYNAK: İHA