11 yıldır Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı olan Musa Bilal, sendikal mücadelesini ve sendikal anlayışının temelini www.balikesirbirlikgazetesi.com’a anlattı. Aynı zamanda Kamu Sen İl Temsilcisi olan Bilal, kendisinin sert bir sendikacılık anlayışına sahip olduğunu itiraf etti. Başkan Bilal ayrıca kamuda ehliyet ve liyakat sahibi çalışanlara ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

ÖZEL HABER: BUSE ASLAN

MUSA BİLAL: “DEVLET OLMADAN SENDİKA OLMAZ”

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal, www.balikesirbirlikgazetesi.com’a verdiği röportajda sendikal faaliyetlerini "önce ülke, sonra sendika" anlayışıyla yürüttüklerini belirtti. "Devletimizin olmazsa olmazları konusunda özgürüz" diyen Bilal, sendikanın devlet olmadan var olamayacağını vurguladı.

Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, sendikacılıkta deneyimin önemine dikkat çekti. Sağlık memuru olarak görev yapan ve Balıkesir’de “sünnetçi Musa” olarak tanınan Musa Bilal, sendikacılığın mutfağında çalışmadan, yönetim kurulu üyeliği yapmadan doğrudan Şube Başkanı olmanın cesaret gerektirdiğini belirtti. Başkan Bilal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sendikacılık, sadece temsilcilik yapmakla ya da yönetim kurulu üyeliği ile sınırlı kalmaz. Bu işin mutfağında çalışmak, deneyim kazanmak ve kendine güvenmek gerekir. Ben de bu süreçlerden geçtim ve bu nedenle kendime güvenerek Şube Başkanı oldum.”

Devletin varlığının sendikalar için vazgeçilmez olduğunu belirten Bilal, "Devlet olmadan sendikacılık yapılamaz. Biz de sendikal faaliyetlerimizi bu doğrultuda sürdürüyoruz. Devletimizin olmazsa olmazları konusunda özgürlüğümüz vardır ve bu çerçevede çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

“SERT BİR SENDİKACILIK ANLAYIŞINA SAHİBİZ”

İdealist bir yapısı olduğundan dolayı sendika faaliyetlerine çok hızlı başladıklarını belirten Bilal, 5-6 ay gibi bir sürede üye sayısını Türkiye’de en çok artıran şube olduklarından bahsetti. Sendikal faaliyetlerinde genelde hak, hukuk, adalet ve doğruyu temsil eden bir sendikacılık anlayışı benimsediklerini belirten Şube Başkanı Bilal, hatır için bir şeyleri yapmayan, doğru olan şeyleri konuşan, zülfü yâre dokunan bir yapısı olduğunu ifade etti. Devletle ilgili olan konularda devletin adaleti, hakkaniyeti olması gerektiğini sözlerine ekleyen Bilal, sert bir sendikacılık anlayışı belirlediklerini, haklı oldukları hiçbir konuda geri adım atmadıklarını söyledi. Açıklamalarının devamında konuşan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal; “Ülkemizde sendikal anlayışlar çok farklı ama öncelikle sendikacılık çalışanların özlük haklarını korumak, için çalışır ve sendikalar daha refah seviyesini yükseltmek için çalışmalar yapar. Bizim her zaman bu doğrultuda çalışmalarımız olmuştur” dedi.

Şube Başkanı Bilal, açıklamalarının devamında ise yaptıkları çalışmalardan bahsederken; sendikada üyelerinin özlük haklarıyla, idarenin yanlış uygulamalarını dile getirdiklerini, hukuki yönden mücadele verdiklerini şu sözleriyle tamamladı; “Biz ne devlet zarar görsün ne çalışan zarar görsün anlayışıyla üyelerimizi ziyaret ediyoruz, üyelerimizin bütün sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz ve bunda da başarılı oluyoruz. Ben sendikacı olarak en eski şube başkanlarından birisiyim ve bu konuda tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Hiçbir menfaat uğruna doğru bir bildiğim şeyi yapmaktan geri kalmam, fikirlerimden vazgeçmem. Sendikacılar kavgacı olur, çünkü memurların özlük haklarına sahip çıkarız biz, bunun için kavgacıyızdır, bu fiziki olarak değil ama” şeklinde konuştu.

"KAMUDA EHLİYET VE LİYAKAT SAHİBİ ÇALIŞANLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Kamuda çalışanların ehliyet ve liyakat sahibi olmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Musa Bilal, kamu hizmetlerinin etkin ve adil bir şekilde yürütülmesi için çalışanların nitelikli olmasının önemine dikkat çekti. Açıklamalarında, bazı kamu çalışanlarının ehliyetsiz ve liyakatsiz bir şekilde atandığını ifade eden Bilal, bu durumun kamu hizmetlerinde aksamalara yol açtığını belirtti. "Bir sendikanın üyelerinden oluşan temsilcilerinin ehliyetsiz, liyakatsiz ve kamu görevini yürütmekte zorluk çeken bir anlayışla atanarak çalıştığını görüyoruz. Bu son derece yanlış bir şeydir," dedi.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal, kamu görevlilerinin ülke ve millet menfaatlerini her şeyin önünde tutmaları gerektiğini dile getirerek, "Kamuyu sendikadan sonra düşünen bir anlayış kabul edilemez. Milletimize ve ülkemize hizmet edeceklerin adalet ve hakkaniyeti özümsemiş beyinlere ihtiyacımız var," ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN