Ağır sıklet boksta Dünya’nın ilk 15’i arasında yerel alan milli boksör Ali Eren Demirezen, menajer ve promotörlerin kendisine gereken kıymeti vermediğini öne sürerek, emeğinin karşılığını para olarak alamadığı için boksa ara verdiğini açıkladı.

Dünya Boks Organizasyonu (WBO) Avrupa Ağırsıklet Şampiyonu, Balıkesirli boksör Ali Eren Demirezen, profesyonel boks kariyerine ara verdiğini açıkladı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil ettikten sonra rotasını profesyonel boksa çeviren ve ringlerde Buz Adam (Ice Man) olarak nam salan Ali Eren Demirezen, menajer ve promotörlerin kendisine gereken kıymeti vermediğini söyledi.

 

Toplantısının başında milletvekilliği için boksa ara verdiği yönündeki sorulara cevap veren Demirezen, boksa ara vermesine ilişkin milletvekili adayı olacağına dair söylentilerin şu an için asılsız olduğunu fakat ilerleyen süreçte düşünebileceğini sözlerine ekledi.

Demirezen, dün Bahçelievler Mahllesindeki Naif Restoranda düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki Boks Federasyonuyla bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Amerika’daki menajeri ile sorunlar yaşadığını ve hak ettiği değeri görmediği için boksa ara verdiğini söyleyen Demirezen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şu anda vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını alamadığımız için yurt dışından bize kendimizi kanıtlamamız gerektiği söylenildi. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz maçlarda biz zaten kendimizi kanıtladık. Şu anda boksa ara verme kararı aldık çünkü emeğimizin karşılığını alamıyoruz.

Emeğimizin karşılığını alabilecek zemin veya ortam olursa boksa tekrar devam edeceğiz. Biz halkımızdan gereken manevi desteği alıyoruz ama insan emeğinin karşılığını maddi olarak da almak istiyor. Türk sporcusu yabancıların gözünde hep ikinci plandadır, yurt dışındaki bağlantılar kendimizi kanıtlamamız gerektiği söylüyor. Ben dünya sıralamasında ilk 20'de yer alarak kanıtladığımı düşünüyorum."

 




KAYNAK: İHA