Zağnos Paşa Camii meydanında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlayan dükkan inşaatına CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı tepki gösterdi. Başkan Sarı, yapılacak dükkanlar ile çevre esnafının önünün kapatıldığını ve meydanın siluetinin bozulduğunu iddia etti.

Zağnos Paşa Cami Meydanında başlayan inşaat çalışmalarına bir tepki de CHP’den geldi. CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, bölgenin ranta kuran gittiğini söyleyerek, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni yaptığı bu yanlıştan dönmesini istedi.

Büyükşehir’in yaptığı sokak sağlıklaştırmalarının ve bölgedeki binaların tıraşlanmasıyla meydanın nefes aldığını iddia eden Sarı, şimdi ise yapılacak dükkanlar ile meydana ihanet edildiğini söyledi.

İnşası devam eden dükkan projesinin tamamlanmasıyla birlikte bölgede bulunan esnafların dükkanlarının önlerinin kapatılarak rekabet ortamı yaratılmaya çalışıldığını dile getiren Başkan Sarı, çalışmaların bir an önce durdurularak alanın eski haline döndürülmesini istedi.

Başkan Sarı, meydanın dükkanlarla doldurulacağını belirterek: “Zağnos Paşa Camii bölgesindeki meydan düzenlemesinde yapılan tadilatı incelemek ve buradaki esnafın şikayetinin sesini yükseltmek için bu alana geldik. Bugün meydana dikilmiş olan bu çelik kolonlarla bu meydan düzenlemesi alanına dükkanlar yapılma kararı alınmış. Buradaki kolonlar daha da genişleyecek. Bu meydan buraya yapılacak dükkanlarla doldurulacak.” Dedi.

 

ÖNCE TAKDİR TOPLADI

ŞİMDİ TEPKİ GÖRÜYOR”

Bölgede sokak sağlıklaştırması adı altında yapılan çalışmaların takdir topladığını aktaran Serkan Sarı, esnafın şuanda dükkan çalışmaları neticesiyle tepki gösterdiğini söyledi. Başkan Serkan Sarı: “Kent sağlıklaştırılması adı altında bölgede yapılan çalışmaları hep birlikte takip ettik. Tarihi mirasımız olan Zağnos Paşa Camii’nin çevresinde yapılan bu düzenlemeyi hep birlikte izledik. Bölgede biliyorsunuz dış cephede boyamalar, tabelaların değiştirilmesi gibi sokak sağlıklaştırılması yürütülürken esnafımızın takdirini toplayan bu çalışma ne yazık ki yine çalışmayı yapan eller tarafından mahvedilmektedir” dedi.

 

PAŞA CAMİİ’YE VE SİLUETİNE İHANET EDİLİYOR

Sözlerinin devamında Sarı, dükkanlarla kira, rant elde edebilmek uğruna Paşa Camii’ne ve siluetine ihanet edildiğini dile getirerek şunları söyledi: “Bugün buraya dükkanlar yapılarak çevre esnafın önü kapatılıyor ve rekabet ortamı yaratılmaya çalışılıyor. Kazanılmış olan bu meydan yeniden dükkanlarla kira, rant elde edebilmek uğruna Paşa Camii’ne ve siluetine ihanet ediliyor.”

 

BİR YANDAN BİNALAR YIKILIYOR

BİR YANDAN YENİ BİNA YAPILIYOR

CHP’li Sarı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un binaları yıktırırken Yücel Yılmaz’ın da alana yeni binalar yaptırdığına dikkat çekti ve şöyle devam etti: “Bu siluetin çevresi açılacak, daha da güzelleşecek derken görüyoruz ki Ak Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bir rant kapısı haline getirilmeye çalışılmıştır. Zamanında hatırlarsanız burada meydanda çadır kurarak buraya yüksek katlı bina yapılmasına engel olmak için eylem yapanlar şimdi meydandan kaybolmuş durumdalar. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla yüksek katlara sahip binalar tıraşlanıp çevrenin açılmaya çalışıldığı yere Büyükşehir Belediyesi eliyle ihanet etmektedir. Bu ihanetin mimarı da Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve onun ekibidir.”




KAYNAK: İHA