1956 yılında üretilen ve son zamanlarda daha da popüler olan yapay zeka hayatımıza büyük kolaylıklar sağlıyor. Bununla beraber teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte, çok sayıda otomatik hale gelen yapay zeka, dijital pazarlamada yeni bir dönemi başlattı. ILTAWEB Sahibi Tayfun İkiz, önümüzdeki 5 yıl içinde çoğu meslek dalının yapay zeka tarafından yapılabileceğini söyledi.

ÖZEL HABER 

Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi beraberinde yapay zekayı da getirdi. 1956 yılında üretilen ve son zamanlarda daha da popüler olan yapay zeka sayesinde hayatımızda birçok şey değişime uğradı. Yapay zeka hayatımıza büyük kolaylıklar sağlarken, dezavantajları da beraberinde getirdi. 2005 yılından beri dijital pazarlama ve yazılım üzerine çalışan ILTAWEB Sahibi Tayfun İkiz, yapay zekanın hayatımızı nasıl kolay hale getireceğini ve dijital pazarlamayla nasıl birleştirdiğini anlattı.

2005 yılında daha bir lise öğrencisiyken yazılım ile tanıştıktan sonra gelen merakından dolayı bu sektöre atılan Tayfun İkiz, üç yıl sonra da resmi olarak şirket sahibi olduğunu söyledi. Açıklamalarına bu sektöre nasıl atıldığını anlatarak başlayan İkiz; “2005 yılı lise zamanlarımda yazılım ile tanışmamla hayatımın yönü belirlendi. İleri derecede meraklanmam, durmadan bir şeyler üretmem o sıralar müthiş bir şeydi. Aradan 3 yıl geçti ve ben onlarca web sitesi hazırlayarak deneyim kazandım. 2008 yılında artık resmi olarak bir şirket sahibiydim. Artık okul çıkışı üniforma ile müşterilere gitmek yerine diksiyonum yerinde ve daha güven verici ve daha kendinden emin bir şekilde müşteri görüşmeleri yapabiliyordum. Yaşımın verdiği enerjiyle uzun yıllar bir başıma sektörün hemen hemen her pozisyonunu en incesiyle öğrenmiştim. Resmi şirketimi kurduktan sonra aradan belki 5 yıl geçti ve arkama dönüp baktığımda yüzlerce referans ile kocaman görünen şirkette bir başıma her şeydim” dedi.

“DOĞRU TAŞLARI OYNAYIP, İYİ STRATEJİLER GELİŞTİRİYORUM”

Bugün 15’den fazla, 4 şube, 3 binden fazla aktif portföy hizmetini müşterilerine sunuyor olmanın çok büyük bir gurur olduğundan bahseden İkiz; “Bu işe girerken çok sağlam kurduğum altyapı ile artık daha fazla risk almam, çok cesaret daha çok da enerjiye ihtiyacım olduğunu fark ettim. Doğru taşları oynayıp, iyi stratejilerle daima ilke ve önceliklerimin öncülüğünde ilerleyişimi ekibimle birlikte sürdürüyorum. Bugün 15’den fazla, 4 şube, 3 binden fazla aktif portföy ile hizmet sunuyor hale gelmek çok büyük bir gurur” dedi.

“İYİ İNSANLARLA KARŞILAŞMA ÇABASINDAYIZ”

Balıkesir’de tanınmış bir firma olmasını içlerinde iyilik olduğuna ve iyi insanlarla karşılaşmasına borçlu olduğunu ifade eden İkiz; “İçimizde iyilik var ve iyi insanlarla karşılaşma çabasındayız. İnsanlara fayda sağlamayı amaç edindik. İLTAWEB çalışanlar için aynı zamanda sürekli bir eğitim yeri ve ben kendi doğrularımı çalışanlara iyi anlatarak onlarında benimsemesini sağlıyorum. Mutlu değilseniz gelmeyin diyorum. Hal böyle olduğunda güzel işler çıkıyor ve iyi sonuçlar alıyoruz”  şeklinde konuştu.

“YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ HAYATIMIZA BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLIYOR”

Gelişen yapay zeka teknolojisinin yaptıkları işe ve hayatlarına büyük kolaylıklar sağladığını vurgulayan İkiz, teknolojinin hızına yetişmek için kendilerini daima geliştirdiklerini söyledi. Açıklamalarının devamında gelecekteki vizyonlarından bahseden ILTAWEB Sahibi Tayfun İkiz; “Teknoloji hızla gelişiyor, biz de bu sayede kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Bizler birbirimizi tamamlayarak daha verimli ve sürdürülebilir çözümler üretebileceğimize inanıyoruz. Projelerimden bahsedecek olursam eğer; Balıkesir Teknokent üzerinde yer alan ar-ge projemizde yapay zekayı yazılımımıza entegre ediyoruz ve kullanıcılar bizden yazılım ürünü aldıklarında çoğu işini yapay zeka kullanarak ilerletiyor. Bu sayede bir şirketin manuel verileri tutarak ciddi iş yükü alıcı işlerini bir tıkla görebilmelerini sağlıyoruz.”

“GÜNÜMÜZDE YAPAY ZEKAYLA ÇALIŞMAYANLAR İLERİDE “KEŞKE” DİYECEK”

 İkiz, dijital pazarlamanın çeşitli dijital medya kanallarını kullanan bir dizi etkinliğe ve taktiklere verilen ad olduğundan bahsederken, ilerleyen teknolojiyle şu andaki işlerin üçte ikisinin önümüzdeki 5 yıl içinde yapay zeka tarafından yapılabileceğini ve günümüzde yapay zekayla çalışmayanların ileride “keşke” diyeceklerini söyledi. ILTAWEB Sahibi Tayfun İkiz, açıklamalarına şu sözleriyle devam etti; “Doğru dijital pazarlama ile işletmenin ürününü ihtiyaç sahibi ile buluşturmak ve bunu satın alma eylemine dönüştürmek gerekir. Milyonlarca insanın direk temas noktasına dijital pazarlama ile ulaşmak, ona dokunmak en düşük bütçe ile yapılan en etkili reklam şeklidir. Mesleğimin her zamanında söylediğim “dijital dünyada yer almayanlar yok olmaya mahkum kalacak” sözüm sürekli geçerli. Ve maalesef bugün geçmeyen çoğu kişi gelecekte keşke diyor” şeklinde konuştu.

 

“YAZILIM AŞAMASINDA DAİMA MÜŞTERİ İLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ”

Son olarak yazılım geliştirme süreçlerinden bahseden ILTAWEB Sahibi Tayfun İkiz; Yeni bir iş aldığımızda öncelikle ekibimizde ilgili arkadaşlar fizibilite raporu çıkartır. Toplantı organize ederek yapılacak yazılım talebine ve fizibilite raporları incelenir ve ön taslak çıkar. Müşterimize ön sunum yaparız. Sunum sonrası yazılım aşamalarına geçilir ve bu süreç tanıtıcı web sitesi ise 10-30 gün sürebilmektedir. Büyük çaplı yazılımlar 30-180 gün gibi sürebilir. Aslında bu projeye bağlıdır. Yazılım aşamasında daima müşterimiz ile iletişim halinde olarak ilerleriz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABER: BUSE ASLAN