Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda konuştu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya "Gazze kasabı" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in hukuk önünde hesap vereceğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ”Türkiye Yüzyılı için gece gündüz çalışan, koşturan tüm arkadaşlarıma şahsım ve milletim adına teşekkürlerimi iletiyorum. Filistinli kardeşlerime en kalbi muhabbetlerimi gönderiyorum. Camileri bombalandı, okulları harabeye çevrildi. Hastaneleri yerle yeksan edildi. Sığındıkları mülteci kampları bilinçli şekilde hedef alındı. Göç eden sivillerin üzerlerine yollarda bombalar yağdırıldı” dedi.

"2,3 milyon insana adeta soykırım uyguladılar"
Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Analarının öpüp koklamaya kıyamadığı sabiler hunharca katledildi. Babalara gözü gibi sakındıkları yavrularının parçalarını toplattılar. Gıdasını, yakıtını, ilacını, ekmeğini, elektriğini, suyunu, iletişimini kesip 360 kilometrekarelik açık hava hapishanesine sıkıştırdıkları 2,3 milyon insana adeta soykırım uyguladılar. Tüm dünyanın gözü önünde 50 gün boyunca Gazze’yi yaktılar yıktılar. İnsanlık tarihine kara birer leke olarak geçen her türlü zulmü yaptılar. Gazze'de İsrail zulmüne maruz kalanların 7 Ekim'den beri yaşadıkları tam bir cehennemdir. Bu ifadeyle tarif ediyor şair” açıklamasını yaptı.
"Netenyahu adını tarihe şimdiden 'Gazze kasabı' olarak yazdırmıştır"
Yüzde 70’ten fazlası kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 16 bin Gazzelinin İsrail'in saldırıları sonucunda şehit olduğunu, 35 binin üzerinde Filistinlinin yaralandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Şehitlerin her birini rahmetle yad ediyor, yaralılara Allah'tan acil şifalar niyaz ediyorum. Gazze'deki binaların üçte ikisi yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi. Gazze'deki sağlık ve eğitim altyapısı tamamen çökmüş durumda. Gazze'de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netenyahu adını tarihe şimdiden 'Gazze kasabı' olarak yazdırmıştır. Bu kara leke sadece Netenyahu'nun değil, ona koşulsuz destek veren herkesin alnına yapışmıştır. Bu utanç lekesi hiçbir zaman temizlenmeyecektir" diye konuştu.
"İsrail yönetiminin uluslararası hukuk önünde de hesap vermesi için mevcut tüm yolları deneyeceğiz"
Gazze'de yaşananlar karşısında Batılı ülkelerin tutumuna tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'de işlenen insanlık suçu ve savaşa bir kişi hariç Batılı ülkelerin tepkisizliğini de asla unutmayacağız. İsrail yönetiminin insanlık vicdanı yanında uluslararası hukuk önünde de hesap vermesi için mevcut tüm yolları deneyeceğiz. Türkiye olarak tarih boyunca olduğu gibi bugün de tüm imkanlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Uluslararası temaslarımızın ilk ve en önemli konusu Gazze’deki savaştır. Son olarak Cezayir seyahatimizde Cumhurbaşkanı Tebbun'la, ardından hafta sonu ülkemizi ziyaret eden Lübnan Başbakanı Sayın Mikati ile bu meseleyi tüm yönleriyle Konuştuk" dedi.

 

Haber: Buse ASLAN