CHP’nin kalıcı yaz saati uygulamasının kaldırılmasına yönelik önergesi AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP’li Akın, “Tasarruf için sarayın ışıklarını kapatın” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin “Kalıcı yaz saati uygulamasının yarattığı sorunların araştırılması” önergesinin gündeme alınması önerisi görüşüldü. Öneri, AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi.

Önerge sahibi CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı konuşmada; altı yıldır kalıcı yaz saati uygulamasının vatandaşların, çocukların ve kadınların hayatını adeta eziyete çevirdiğini dile getirdi.

ÇOCUKLARIMIZ KARANLIKTA YOLA ÇIKIYOR”

Kasım ayıyla birlikte sabahları batı illerindeki vatandaşların sıkıntı yaşamaya başladığını ifade eden CHP’li Akın, “Karanlığa uyanmaya başladık. Çocuklarımız, okula giden öğrenciler, çalışan kadınlar sabah karanlığa kalkıyor. Karanlıkta evine dönüyor. Yani gün yüzü görmüyorlar” diye konuştu.

Kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle ortada bir tasarruf olmadığına da dikkat çeken CHP’li Akın, bu uygulamanın sözde bir bilimsel rapora dayandırıldığına işaret ederek, “Rapor ortada yok, bir açıklama da yok, sadece laf; hep ben yaptım, oldu!” diye konuştu.

 

TASARRUF İÇİN SARAYIN IŞIKLARINI KAPATIN”

CHP’li Akın, sarayın ışıklarının haftada bir gün kapatılırsa yeterli tasarrufun sağlanacağına işaret ederek, şunları dile getirdi: “2017'de dünya genelinde kalıcı yaz saati analiz edilerek tasarruf edilip edilmediği inceleniyor. Ortada bir tasarruf yok. Aynı şekilde, Oxford Enerji Araştırmaları Enstitüsü bir araştırma yapıyor. 2012 ile 2022 yılları arasındaki verileri inceliyor. Sonucu sizlere aynen okuyorum: ‘Kalıcı yaz saati uygulamasıyla alakalı bir tasarruf sağlanmadığı anlaşılmaktadır. Uygulamanın elektrik tüketimi üzerinde gözlemlenir hiçbir etkisi yoktur.’ Yani tasarruf yok, ne var? Büyük bir inat var.”

 

AK PARTİ DAMAT BAKANIN MİRASINA SAHİP ÇIKIYOR”

AK Parti’nin damat bakanın mirasına sahip çıkmaya çalıştığına işaret eden CHP’li Akın, uygulamayla sağlanan tasarrufun belli olmadığını kaydetti. Kalıcı yaz saati uygulamasının öğrencilerin güvenli ulaşımını riske attığını ifade eden CHP’li Akın, “Bakana soruyoruz, Komisyonda soruyoruz, burada soruyoruz, yazılı soruyoruz; cevap yok. Rapor nerede diyoruz; rapor da yok” diye konuştu. CHP’li Akın, “Vatandaşımız sabahları kalkıyor, bakıyor karanlık; elektrikleri açıyor. Kendi çocuklarınızı o evlatlarımızın yerine koyun” diye konuştu.

 

90 GÜN İÇERİSİNDE

BU UYGULAMAYI KALDIRACAĞIZ”

CHP’li Akın, “AK Parti ve MHP’li milletvekillerine sesleniyorum. Önergeye oy vermezseniz vatandaşlarımızın ızdırabını görmemiş olacaksınız” dedi. CHP’li Akın, şunları ifade etti:

 “6 yıldır süren kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle çocuklarımız karanlıkta okula gitmek zorunda kalıyor. İktidar ise milletimizin bu uygulamanın kaldırılması konusundaki talebini inatla görmezden geliyor. Milletimize söz veriyoruz; iktidara geldiğimizde 90 gün içerisinde bu uygulamayı kaldırarak, karanlığa son vereceğiz.”




KAYNAK: İHA