Başkan Yücel Yılmaz’ın gelecek vizyonuyla her geçen gün üreticiye daha çok destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi; Havran’ın kırsal bölgelerinde yaygın olan boz ırk türünün devamlılığını sağlamak ve verimini artırmak amacıyla ilçeye boz ırk damızlık üretim tesisi kuracak.

"HAVRAN'IN BEREKETİNE BEREKET KATIYORUZ’’
Göreve geldiği günden bu yana Balıkesir’in; tarım ve hayvancılık potansiyelini en iyi şekilde işleyebilmek adına birçok projeyi hayata geçirerek 4,5 yılda üreticiye 300 milyon liranın üzerinde destek sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran’ın kırsal bölgelerinde yaygın olan boz ırk türünün devamlılığını sağlamak ve verimini artırmak amacıyla ilçeye boz ırk damızlık üretim tesisi kuracak.
 

‘’BOZ IRK, BALIKESİR'DEN TÜM TÜRKİYE'YE YAYILACAK’’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Havran Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Havran Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek projeyle, ülkedeki yerli ırk büyükbaş azlığının önüne geçilecek ve yerli boz ırklar tüm ülkeye Balıkesir’den gidecek.

“6 ÜRETİCİYE HİBE”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Havran’da uygun koşulları sağlayan 6 üreticiye, bölgedeki hayvanların kanının tazelenmesi amacıyla ortalama ağırlığı 550 kilogram olan bozırklar hibe edildi.

HABER: HABER İLAN