Balıkesir İstihdam Fuarı, iş arayanlar ve iş verenleri 20- 21 Kasım’da bir araya getirecek. Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu yıl sekizincisi gerçekleşecek olan fuarın onlarca meslek alanında yüzlerce kişinin istihdam imkanı bulabileceğini söyledi.

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, iş arayan ve işverenleri buluşturacak Balıkesir İstihdam Fuarının 20- 21 Kasım’da Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılacağını duyurdu. Protokol konuşmalarının ardından Fuar açılışının yapılacağını, Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir’in istihdam durumuna ilişkin hazırlattırılan bir raporun sunumunun gerçekleştirileceğini ve açılış sonrası stand ziyaretleri yapılacağını belirtti.

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sanayi Odası ve Ticaret Odası Başkanlıkları işbirliğinde gerçekleştirilecek fuar organizasyonu ile ilgili protokolün yapıldığını ifade eden Balcı, bu yıl düzenlenecek olan fuar çalışmasında 43 firmanın yer alacağını belirtti. İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, iki gün sürecek fuar süresince işverenlerimizin, standlarında firmaları ile ilgili bilgilendirme yapacağını, iş arayan vatandaşlarımızın başvurularını alacağını ve aradıkları işgücünü istihdam etme imkanı bulabileceklerini belirterek, iş arayan vatandaşlarımız için bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini ifade etti. Balcı, fuar sürecinde onlarca meslek alanında yüzlerce kişinin istihdam imkanı bulabileceğini de sözlerine ekledi.

Balıkesir’deki 50 ve daha fazla işçi çalıştıran 43 firma ile görüşme yapabilmek amacıyla Üniversitelerden ve Meslek Liselerinden gelecek öğrencilerin Büyükşehir Belediyesince temin edilecek toplu taşıma araçları ile fuar alanına taşınacağını belirten İŞKUR İl Müdürü, buna ilişkin planlamaların her iki Üniversitenin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapıldığını belirtti.

Fuar programının birinci günü Ticaret ve Sanayi Odalarının saat 14.00 da konuşmacı Mümin Sekman ile Başarı semineri de gerçekleştirileceğini belirten Balcı, ayrıca ikinci gün bazı firmaların katılımı ile de bir panel oturumu yapılacağını da söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Balcı, fuarın ikinci günü olan 21 Kasım’da ise fuara ziyaretçi girişinin saat 09.00’da başlayacağını ve saat 18.00’de sona ereceğini belirtti.

 

 

Haber: Buse Aslan