Balıkesir’de son dönemde Vali, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, oda başkanları ile sivil toplum örgütleri arasında yakalanan uyum şehrin her konuda ileriye dönük başarılı adımlar atmasını sağlıyor. Yakalanan uyum kente huzur getirirken ticari yaşamına ve istihdama olumlu yansıyor.

 

BALIKESİR TİCARET ODASI,

BARIŞ AYDIN MECLİS SALONU

HİZMETE AÇILDI

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) yönetim kurulu üyesi iken vefat eden iş insanı merhum Barış Aydın’ın adının verildiği ve tefriş edildikten sonra yeni BTO Meclis Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balıkesir Garnizon Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Ersin Erdoğmuş, Ticaret Odasının önceki dönem başkanları, meclis üyeleri ve çeşitli oda başkanları katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Okan Telaşeli, göreve geldikten sonra vefat eden yönetim kurulu üyesi Barış Aydın için yaptıkları ilk meclis toplantısında Aydın adına bir meclis salonu yapma kararı aldıklarını ve bugün bu salonu onun adına açtıkları için son derece mutlu olduklarını söyledi.

 

BİRLİK VE BAREBERLİK VURGUSU

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula’da Türkiye’nin en eski 5 Ticaret Odasından biri olan Balıkesir Ticaret Odası’nın faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürdüğünü söyledi. Başkan Kula ayrıca son dönemde Balıkesir Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı önderliğinde şehirde yakalanan huzur ve uyumdan son derece memnun olduklarını ifade ederek Ticaret Odası ve iş dünyası olarak bu uyumu ivmelendirmek için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Kula sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Odamız 6 bin üyesi ile bölgemizin en köklü ve büyük meslek örgütlerinden birisi. Amacımız şehrin ekonomisini daha ileriye götürmek, daha iş imkanları yaratmak ve yeni yatırımcıları Balıkesir’e getirmek.

Bugün bir yandan görevimizi yerine getirirken bir yandan da anma görevini yerine getirmekteyiz. Mutluyuz çünkü güzel bir toplantı salonunu Balıkesir’e kazandırdığımız için mutluyuz. Bir tarafımızda buruk 2018 yılında aramızdan ayrılan Barış Aydın anısına bu salonu açtık ona yakışan bir salon olsun istedik. Genç yaşta aramızdan ayrıldı mekanı cennet ruhu şad olsun” dedi.

 

“ŞEHRİM ADIMA GÜZEL BİR BÜYÜKELÇİLİK ALDIM”

Daha sonra konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, uluslararası arenada üstlendiği başarılı görevlere bir yenisinin daha eklendiğini söyleyerek Büyükelçi olarak görevlendirildiğini söyledi. Başkan Yılmaz, Balıkesir’in Büyükşehir bir şehir olduğunu tek çatı adlında olmasa da şehir adına birçok konuda tek ses ve tek yürek olunması gerektiğini söyledi. Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Balıkesir kabuğunu değiştiriyor. Bu salonda da Dünya Habitat Günü etkinlikleri yapıldı. Türkiye’de İstanbul’dan sonra Balıkesir’e nasip oldu. Size bir de müjde vermek istiyorum. Şehrim adıma güzel bir Büyükelçilik aldım. Paris, Barselona ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları Dünya Büyükelçileri oldu. Bende şahsım adına sizler adına bu konudaki memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bu Balıkesir’in isminin uluslar arası alanda duyulması anlamına geliyor.” dedi.

 

BİRLİKTE HAREKET ETME KÜLTÜRÜ

ŞEHRE HUZUR VE UYUM GETİRİYOR

Son olarak konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ta Balıkesir’in bir çıkış trendinde olduğunu söyledi. Şıldak, bütün kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek odaları, STK’lar ve şehir için fikir üreten bütün kesimlerin hep birlikte hareket ettiğini bununda şehre huzur ve uyum getirdiğini belirterek katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu. Vali Şıldak: “Balıkesir gelişen büyüyen yapısıyla markalaştığı bir gerçek. Artık dışarıdan bakan her gözün gözlemleyebildiği Balıkesir’in bir çıkış trendinde olduğudur, yine gelişim çizgisinin yukarıya doğru döndüğüdür.

Bu bağlamda Balıkesir’i huzur ve uyum şehri olarak adlandırıyorum. Huzurun uyumun olmadığı hiçbir yerde gelişimden, güçlü atak yapmaktan söz edilemez. Ticaret yapan sizlerin düşünce ve fikirleri önemsiyoruz. Bu noktada gördüğüm kadarıyla Ticaret Odamız elinden geldiğinin fazlasını ortaya koymak suretiyle enerji ve katkı sağlamaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından merhum Barış Aydın adına ailesinden Tanın Güven’e, Balıkesir Ticaret Odası eski başkanları Nihat Kozdağ, Ziyaettin Tan, İlyas Yılmaz, Fahri Ermişlere ve en eski 40 üyeye günün anısına plaket takdim edildi.

 




KAYNAK: İHA