Balıkesir medyasıyla bozulan arasını düzeltmek için Kurtdere Yağlı Güreşleri gibi fırsat bir organizasyonu tepen Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık ile bu duruma kulak tıkayan partilisi, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, basın konusunda bu sene adeta kaçak güreşti. Gelecek yıl Allah kerim!

Türkiye’de Kırkpınar’ın ardından en büyük güreş organizasyonu 64. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri, sona erdi. Kurtdere’nin güreşçiler ve güreşseveler için her zaman ayrı bir yeri olmuştur. Geçtiğimiz 3 gün boyunca dualı çayırda  2 bin 400 pehlivan kol bağladı. Müsabakalar kıran kırana geçip her yıl olduğu gibi keyif verse de Başkan Mesut Akbıyık ev sahipliğindeki organizasyon pek tat vermedi.

Bunu ayrıca biz değil pehlivanı, hakemi, cazgırı, er meydanındaki tüm görevlileriler kulaktan kulağa söylerken, müsabakaları izlemeye gelenler vatandaş ise yüksek sesle, çağırılmayan basın mensuplarıyla davet edilmeyen güreş program yapımcıları ve fotoğraf sanatçıları sosyal medyadan bu sitemlerini net bir şekilde ifade etti.

 

TEK ‘MESUT’ OLAN KENDİSİ!

Günlerce şehrin sokaklarında ve sosyal medyada güreşlerden daha çok basınla arası bozuk olan ev sahibi Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ın organizasyon boyunca gazetecileri görmezden gelişi konuşuldu. Hatta bu yıl güreş sahasını ulaşım sağlayan otobüslerin kalkış noktaları değiştirildi, araçların gidip gelme sayısı azaltıldı.

Önce Balıkesir basını güreşlere davet edilmedi ardından organizasyonun içinde yer alan her sene yapılan basın toplantısı iptal edilerek kaldırıldı. Kendisine davet gelmeyen yerel medya Başkan Mesut Akbıyık’ı ‘basını unuttu diye’ haber bile yaptı.

 

FIRSAT TEPTİ!

Oysa bu organizasyon Başkan Akbıyık’ın Balıkesir’deki gazeteciler ile arasını düzeltmesi adına tam bir fırsat organizasyonuydu. Ama öyle olmadı. Bu da yetmezmiş gibi Büyükşehir cephesi üç maymunu oynamayı tercih etti. Hal böyle olunca atışmalar, eleştiriler havada uçtu. Üç günlük organizasyon belediyeciler hariç pek kimseyi tatmin etmedi, Kurtdere Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerinde tek mesut olan ise Başkan Mesut Akbıyık olmuş gibi gözüktü.

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ın koltuğa oturduğu günden buyana bir önceki dönemin ödemeleri nedeniyle basınla arası açık.

Ne diyelim Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, şehrin yerel basınına ayakta kalabilmek adına parasal anlamda bakmasa da kamusal birlikteliği sağlamak amacıyla bakması ve en kısa zamanda camiayla buzları eritmesi dileğiyle.

 

 

***

 

SEN YAPMA BARİ

RAMAZAN BAŞKAN!

 

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, 64. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’ne şehrin medyasını davet etmeyerek Balıkesirli gazetecileri görmezden gelirken, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, meslektaşları ve üyelerinin davet edilmediği tarihi organizasyona ilk günden giderek Başkan Akbıyık ile poz vermeyi ihmal etmedi.

HABER: HABER MERKEZİ