Balıkesir’de konuşan Tüm Emlak Danışmanları Birliği Başkanı Hakan Akçam; her geçen gün üye sayısı artan Birliğin etkisinin ve gücünün arttığına dikkat çekerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Tüm Emlak Danışmanları Birliği’nin Balıkesir’de düzenlediği lasman ve mazbata töreni dün yoğun bir katılım ile yapıldı. Balıkesir’deki emlak danışmanları, bürokratlar ve girişimcilerin yanı sıra etkinliğe Tüm Emlak Danışmanları Birliği Başkanı olan aynı zamanda Ankara Emlakçı Odası Başkanı Hakan Akçam ve Birliğin Balıkesir İl Başkanı Halil Torun ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra konuşan İl Başkanı Halil Torun, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

BALIKESİR KEŞFEDİLMEYEN BİR MÜCEVHER

Torun, gelinen noktada kendilerinin şehirlerin kaderini birlikte şekillendiren bir gücü temsil ettiklerini söyledi ve özetle şunları dile getirdi: “Sadece arsa ya da ev  değil, şehir, yaşam tarzı, gelecek  en önemlisi de aslında hayat satıyoruz. Bu nedenledir ki artık bu bir meslek değil, bir vizyon işidir.

Balıkesir’den söz edecek olursak Türkiye’nin yükselen aklı, lojistik kalbi ve yatırım vitrinidir.

Balıkesir; Bandırma limanı, OSB’leri, lojistik merkezleri, tarım ve hayvancılıktaki gücüyle zaten dev bir potansiyel. Ama bu potansiyeli yatırıma dönüştürecek olan biziz.

Biz Emlak danışmanları! Ve bizlerin yön verdiği gayrimenkul sektörü. Gayrimenkul sektörü.

Bu sektör, yalnızca binalarla değil, ekonomiyle, gelecekle ilgili bir sektördür.

Ekonominin %30’unu doğrudan etkiler,250’ye yakın sektörü besler, enflasyon düştüğünde, döviz stabil olduğunda yatırımcının ilk limanıdır bu sektör.

Ve biz bu limanda sadece “komisyoncu” değiliz! Biz danışmanız, yön vericiyiz, rehberiz. Hâlâ “emlakçı” denince, akla mahalle arasında tabela geliyorsa, demek ki anlatacak çok şeyimiz var daha.

Bizler, eğitimliyiz, sertifikalıyız, etik değerlere bağlıyız, denetimi, şeffaflığı savunuyoruz.

Bu nedenledir ki; bugün burada olmamız, artık oyunun kurallarını belirleyen taraf olduğumuzun göstergesidir. Bütün bunların ışığında, artık konuşmak yeterli değil.  Bunu başarmanın tek bir yolu var: birlikte karar alıp, birlikte yürümeliyiz. Bizler TEDB çatısı altında; etik kurallarımızla, eğitimle, şeffaflıkla ve saygınlıkla. Balıkesir olarak hazırız ve Türkiye’ye örnek bir model olmak için yola çıktık.

Gelin, bu yolculukta omuz omuza verelim. Sözlerimi sonlandırırken üstüne basarak söylemek isterim ki; Gayrimenkul sektöründe artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Toprağı olan değil, vizyonu olan kazanır. Ve bizim vizyonumuz, birliktir. Çünkü biz birlikte güçlüyüz” dedi.

 

“ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNUMUZ YOK”

Daha sonra konuşan Tüm Emlak Danışmanları Birliği Başkanı Hakan Akçam ise her geçen gün üye sayısı büyüyen Birliğin gücünün de arttığını söyledi. Akçam; elektronik ilan doğrulama sistemindeki eksiklikleri de gidermek istediklerini bunun için siyasi irade ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Akçam, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “142 bin emlak danışmanının birliği olarak gerçekten Tüm Emlak Danışmanları Birliği şu an için kamudaki meslek arkadaşların sesi oldu ve olmaya da devam edecektir. Bu önemli olan bizim tabii ki mesleğimizi icra ederken konforlu bir meslek icra etmek isteriz. Tabii ki bugüne kadar emlak danışmanları işte emlakçı, galerici diye çok böyle küçümsenerek konuşuyor ama bu saatten sonra gerçekten hem resmi kurumlarda hem siyasi iradede daha farklı düşünceler oluşturduk. Bunlar da sizlerin sayesinde oldu.

Mesleki açıdan elektronik ilan doğrulama sistemindeki eksiklikler yanı sıra başka bir sürü sorunlarımız var. Bunların çözüm çözümlenmesiyle ilgili bakanlık temsilcilerimizle yine genel müdürlerimizle sürekli istişare halindeyiz ve yakın zamanda da bunlarla ilgili ciddi bir çalışmanın sonucunu bekliyoruz.

Sorunları tabii yukarıya iyi anlatabilmek yine siyasi iradeyi de iyi bir şekilde izah edebilmek çok önemli ve kıymetli. Sorunlarımız çok ama halledilmeyecek hiçbir sorunumuz yok. Arkadaşlar onun için umutsuz değiliz. Biz diyoruz ki böyle bir çatıyı kurduk ve şu an için 26 bin 500 ama yarın her geçen gün daha da fazla üyemiz olacaktır. Hedefimiz de Türkiye'deki tüm emlak danışmanlarını birliğimiz altına almak ve bu doğrultuda ilerliyoruz. Bu noktada da sizlerin desteğini inanın çok görüyoruz. Özellikle Balıkesir'imizde bir oda ihtiyacımız var. Bakın emlak odamız Balıkesir’de yok maalesef. Bu noktada da Halil başkanımın öncülüğünde devam ettireceğiz” dedi.

 

HABER: İLKAN TOPRAK