Bigadiç Belediyesi tarafından projesi tamamlanan ve yakın gelecekte üretime geçmesi beklenen Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin yer seçim toplantısı yapıldı.

Bigadiç Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olan Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin yer belirleme toplantısı belediyeye ait Termal Taşevleri Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’nun yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Bigadiç Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Ege yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Hayrettin Uçak katıldı.

1 DEKAR ALANDAN EN AZ

65 TON DOMATES

Açılış konuşmasını yapan Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, projenin hem ilçeye hem de Balıkesir’e çok büyük katkılar sunacağını ifade etti. Başkan Avcu halihazırda sıcak suyun topraktan çıktığı ifade ederken konuşmasını şöyle tamamladı: “İnşallah hep beraber hayırlı bir işin başlangıcındayız. Allah’ın izni ile bu işi başaracağımıza inanıyorum. Çok güzel ve çok hızlı bir şekilde ülkemiz için, ilimiz için, ilçemiz için çok kısa bir zamanda projenin hayata geçirileceğine inanıyorum. Geldiğimiz noktada 2400 küsur dekar alanda bu proje gerçekleştirilecek. Topladığımız taleplerde 7000 dekarın üzerinde talep var. Bu alan bu sayılarla sınırlı kalmayacak çünkü konumumuz çok müsait. 1050 metre derinlikte ve saniyede 50 litre çıkan sıcak suyumuz var. Teknik ekibimizin sıkı çalışmaları sonucu geniş bir sahayı arama ruhsatı aldık. İmkanlarımız oldukça geniş. Ümit ediyorum ki en hızlı ilerleyen proje bu olacak. Belki günlük 1 dekardan 65-80 tonlara elde ettiği bir alan oluşacak. Proje sonunda da 4-5 bin kişi burada istihdam edilecek.”

Konuşmanın ardından komisyon üyeleri de kürsüye çıkarak projenin hayırlı olmasını diledi.

Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak yapıldı.

Haber: Doğancan Balık