Balıkesir İli Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Balıkesir Ziraat Bankası arasında "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında protokol imzalandı.

Balıkesir’de büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, arttırılması ve kırsalda yaşayan vatandaşların hayat standartlarının yükseltilmesi ile köyden kente göçün önlenmesini hedefleyen “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var" projesi kapsamında Balıkesir İli Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Balıkesir Ziraat Bankası arasında bir protokol imzalandı.

Balıkesir İli Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin ve Ziraat Bankası Balıkesir Ticari Şube Müdürü Atakan Gökçe arasında imzalanan protokol süt üreticisine önemli katkılar sağlayacak.

İmza töreni sonrası konuşan Birlik Başkanı Hasan Çetin, protokolün üretici adına hayırlı olmasını diledi. Çetin sözlerini şu şekilde sürdürdü: ““Birliğimizin Susurluk Ömerköy'de ki Gebe Düve evinde yetiştirilip tohumlanan düvelerin, üyelerimiz tarafından satın alınmasında, 1 Milyon TL ye kadar kullandırılacak uzun vadeli ve sübvansiyonlu yatırım kredilerinde özkaynak katkısı aranmayacaktır.

   Protokolden yararlanmak isteyen üreticilerimizin 1 yıldır birliğimize üye olmaları gerekmektedir.

Alacağı hayvanları barındırabilecek barınağa (ahıra) sahip olması, işletmesinin bulunduğu yerde ikamet etmesi, asgari son 2 (iki) yıldır faal olarak büyükbaş süt hayvancılığı yapıyor olması, süt satışını asgari 6 (altı) aydır birliğimiz aracılığı ile yapıyor olması gerekmektedir.

Protokol kapsamında üreticilere kullandırılacak kredilerin teminatı olarak, kredi ile alınan hayvanların rehni ile birlikte 2  gerçek/tüzel kişinin kefaleti ve üreticinin süt ve destekleme bedellerinin temliki alınır.

Protokol kapsamında üreticilere kullandırılacak kredilerin teminatı olarak rehin konulan hayvanlar Bankanın bilgisi ve onayı olmadan satılamaz.

Protokolden yararlanmak isteyen üreticilerimiz, öncelikle Birliğimize başvuruda bulunması gerekmektedir. Birliğimiz tarafından yapılacak çalışmanın ve onayın ardından başvuru listeleri Birliğimizce Bankaya iletilecektir.

Ayrıca bankaca kredilendirmesine engel bir durum bulunmaması gerekmektedir” dedi.

 

HABER: DOĞANCAN BALIK