Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın Köteyli Köy Evi açılışının ardından bir diğer projesi olan Maltepe Mahallesi Semt Spor Sahası; bugün gerçekleştirilen tören ile açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Akrobatik basketbol gösterilerinin de yapıldığı tören; renkli görüntülere sahne oldu.

Karesi Belediyesi tarafından çocuk, genç ve yetişkinlerin spor yapabileceği, sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği Maltepe Mahallesi Semt Spor Sahası; Karesi ilçesindeki okullar bölgesinde bugün gerçekleştirilen törenle açıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören; Akrobatik basketbol takımının gerçekleştirdiği gösteriler ile devam etti. Profesyonel basketbol oyuncuları tarafından gerçekleştirilen gösterilerde oyuncular; sergiledikleri hareketler ile izleyenleri büyüledi. Akrobatik basketbol takımının gerçekleştirdiği gösterilerin ardından tören; protokol konuşmaları ile sürdü.

“YETER Kİ SPOR YAPMAK İSTEYİN”

Düzenlenen etkinlikte Karesi ilçesinde yaptığı hizmetleri anlatarak sözlerine başlayan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan; vatandaşlarının spor yaparak sağlıklı bir hayat geçirmeleri için çalıştıklarını söyledi. Başkan Orkan: “Millet bahçemiz yapıldıktan sonra vatandaşlarımın bir diğer ihtiyacı olan açık yüzme havuzunu yaptık. Yaptığımız yüzme havuzu oradaki basketbol sahasının içindeydi. Bu benim için burukluktu. Bunu nasıl gideririz diye düşündük ve bu alanı oluşturduk. Tüm çocuklarımız ve gençlerimizin yararlanması için burayı inşa ettik. Biz gerek kırsal, gerekse merkezde bu tip çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugüne kadar 5 kırsal mahallemizde halı saha yaptık. Şimdi 6’ncısını yapıyoruz. Sakarya Mahallesi’nde de semt spor alanı yapıyoruz. Yeter ki gençlerimiz spor yapsın istiyoruz. Çünkü çocuklarımız kendini geliştirsin istiyoruz. Karesi’de hem ilhan hem spor var. Değerlisiniz çünkü Karesi’desiniz” dedi.

Başkan Orkan’ın ardından açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; konuşmasına başlamadan önce alandaki izleyicilerle ve çocuklara seslendi. Başkan Yılmaz, kendisine üşüdüklerini söyleyen çocukları ayağa kaldırarak ısınma hareketleri yaptırdı. Yaptırdığı hareketler esnasında çocuklara yaptığı ufak şakalar ile ortamı ısındıran Başkan Yılmaz, ardından yaptığı konuşmasında Balıkesir’i güzelleştirmek için çalıştıklarını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Karesi Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu hat boyunca 40 dönüm; gençlerimizin, insanlarımızın yürüyebileceği, spor yapabileceği, boş vakitlerinde oturup kitap okuyabilecekleri tam bir kompleks oldu. Okullar bölgesinde gençlerimizin gece aydınlatması da var. Spor yapabilecekleri alanlar burada oluşturuldu. Her yaş grubu için güzel vakit geçirebilecekleri alanlar mevcut. Balıkesir güzelleşiyor, Balıkesir’in her yerine değer katıyoruz. Balıkesir için çalışıyoruz.”

Protokol konuşmalarının ardından Balıkesir Müftüsü Celal Sürgeç tarafından okunan dualar ardından Maltepe Mahallesi Semt Spor Sahası’nın kurdelesi kesildi ve alan vatandaşların hizmetine sunuldu.

Törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir Müftüsü Celal Sürgeç, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka ile bölgedeki okullarda okuyan çocuklar katılım sağladı.

Haber: Doğancan Balık