Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula; oda faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda Balıkesir’in yeni bir hale ihtiyacı olduğunu söyledi. Kula: “Vatandaşın yürüyerek gidebileceği alış-veriş yapabileceği bir hal binasına ihtiyaç var” dedi.
Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, şehrin önemli bir eksiği olan hal binası konusunu yeniden gündeme taşıdı. Balıkesir’de modern bir hal binasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Kula, Barış Aydın Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında bu eksikliğini dile getirerek merkezi bir noktaya hal binası yapılması teklifinde bulundu.
ESKİ HALİ ÖZLÜYORUZ
Balıkesir Çarşısı’nın göbeğinde bulunan eski hali özlediklerini aktaran Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula: “Balıkesir’in tekrar bir hale ihtiyacı var. Yani bizim yaptığımız depolama ve imalat. Ama vatandaşın günlük olarak giderek bir alışveriş yapacağı bir hale ihtiyacımız var. Bu da sadece Balıkesirlinin ulaşabileceği değil; dışarıdan Balıkesir’e gelmiş kişilerin de kolayca ulaşabileceği, oradan etini, peynirini, höşmerimini alabileceği bir yer olması lazım. Açıkçası eski günleri özlüyoruz. Eski halin o zamanlarda müthiş bir yapısı vardı. Etiyle, sebzesiyle, meyvesiyle, balıkçısıyla gerçekten bir haldi” diye söyledi.
HALİN LOKASYONU ÇOK ÖNEMLİ
Yapılacak halin içeriği kadar lokasyonunun da önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Kula, şehir dışından gelen ve transit olarak Balıkesir’den geçen vatandaşların dahi kullanabilmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu halin lokasyonu da çok önemli. Bunu yapmak kadar lokasyonunu belirlemek de önemli. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de sanırım bununla ilgili çalışmaları var. Biz de bu anlamda Balıkesir’de bir hal olmasını destekliyoruz. Balıkesir’in bunu da hak ettiğini düşünüyorum. Halin öyle bir yerde olması gerekiyor ki herkesin geçerken dahi girebilmesi gerekiyor. Bu sayede etimizi, sütümüzü, peynirimizi, höşmerimimizi de yabancılara tanıtabiliriz.
Haber: Ebru Kantarlıoğlu
Yorum yapın