Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, iş dünyası ve şehrin desteğini arkasına alan iş insanı Abdullah Bekki, 7 Haziran Cuma günü yapılacak olağan kongre öncesi Balıkesirspor’a Başkan adaylığını açıkladı. Yıllar sonra Balıkesir iş dünyasının el attığı Balıkesirspor’da başkan adayı Bekki mali disiplin, şirketleşme, kurumsallık, altyapı, yükselen itibarla beraber şehre ve taraftara başarı ve beraberinde şampiyonluk sözü verdi.

Balıkesirspor’un geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Olağan Seçimli Genel Kurulu 7 Haziran 2024 Cuma günü yapılacak. Kongre öncesi başkanlığa adaylığını açıklayan iş insanı Abdullah Bekki, iş dünyasından oluşan yönetimiyle adeta gövde gösterisi yaptı.

Balıkesirspor için hem sportif hem kurumsal hedeflerini açıklayan Bekki, kulübü kendi dönemlerinde şirketleştirmek istediklerini söyledi.

Basın toplantısında konuşan Bekki, başlangıç yılı için vaatlerinin kurumsallaşma, kucaklaşma, yükselen İtibar, tribün, futbolcular, teknik ekip, kurumsal yapı aile ortamı, önem verilen altyapı, gençlerin ve kadınların artan Balıkesispor sevgisi, amatör kulüplerle iyi ilişkiler, Mali disiplin ve sportif başarı olduğunu söyledi.

Bekki ayrıca isim sponsorluğu için 2 firmanın başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Akın’ın isteği üzerine başkan adayı olduğunu dile getiren Bekki, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ortak akıl, istişare ve ortak payda Balıkesirspor için Balıkesir’in dinamiklerini oluşturan belediyelerimiz, kurumlarımız, üniversitelerimiz, iş dünyamız, odalarımız, borsalarımız, iş dünyasını temsil eden derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, basın mensuplarımız ve halkımızın desteklerini rica ediyoruz.

Balıkesirspor gibi köklü değerlere hizmet edecek, yöneticilik yapacak kişilerin temel özelliğinin doldurdukları koltuklara değer katacak, hakkını verecek ve vizyonu ile rehberlik edecek kişiler olması gerektiği tartışma götürmez bir gerçektir. 

Yeni dönemde yönetime ve delegelerimizin teveccühüne talip olan ekip olarak amacımız tamamen yaşadığımız bu güzel şehrin sportif marka değerlerine hizmet etme, şehrimize bir nebze mutluluk katabilmek ve her birimizin gönüllerinde yer alan Balıkesirspora tüm gayretimiz ile değer katmak ve kulübümüzü üst liglere kalıcı olacak şekilde taşımaktır.  

Yönetim bir ekip ve kurumsal yapı işidir. Balıkesirspor’da saat gibi işleyen bir kurumsal yapı kurmak mecburiyetindeyiz. Kurumsal planlamalar detaylı bir biçimde şekillendirilerek birimler teşkil edilecektir. Sportif direktörlük, idari menajerlik gibi kurumsal sportif kulüp mekanizmalarını fayda sağlar biçimde inşa edeceğiz.

Kurumsallaşmayı yönetim bilimi olarak şekillendirirken; kulübün kurumsal kişiliği, teknik ekip, futbolcular ve tribün diyaloğunun dışa yansımasını da aile ortamı sıcaklığı şekline dönüştürmek mecburiyetindeyiz.”

 

GÜÇLÜ ALTYAPI GÜÇLÜ BALKES

Balıkesirspor’da yapacakları öncelikli işlerden birinin de güçlü bir alt yapı oluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Adayı Bekki, “Altyapıda en iyi imkanlarla 10 yaşından itibaren futbolu öğrenmiş, kanı kırmızı-beyaz akan sporcular yetiştirmeliyiz. Seçilirsek en büyük hedefimiz bu olacak. A takımımızda sürekli oynayan genç oyuncularımız olacak.

Amatör kulüpler ve sportif çevre ile çok iyi bir iletişim ile diyalog ve işbirliği ortamını sağlayacağız. Taraftarın çok büyük beklentileri var, inançları var. Bizim de büyük hedeflerimiz, planlarımız var.

Önemli konu ve planlamalarımızdan bir tanesi de kulübümüzün mali disiplini ve yeterliliği olacak. Yönetimimizin ardında önemli sponsorlarımız yer alıyor. Bugün karşınıza mali planlamamızı yapmış, bütçemizi belirlemiş ve sponsorluk taahhütlerimizi almış bir şekilde çıkıyoruz” dedi.

 

ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ KADRO

Öte yandan yönetimiyle birlikte basının karşısına çıkan Bekki’nin her kesimden oluşan konsorsiyum yönetimi Balıkesirspor camiası, taraftarlar ve kırmızı-beyazlı takıma gönül verenleri heyecanlandırdı. Bekki’nin yönetiminde yer alması beklenen isimler ise şu şekilde: “Abdullah Bekki, Ferit Gündoğdu, Volkan Altınöz, İsa Tamer Çelik, Ceyhun Ercan, Aytuğ Yarmaz, Sercan Adın, Mehmet Baykan, Sadettin Akbaba, Serdar Akgül, Sedat Sarıkaya, Nurettin Asar, Emre Başoğlu, Bülent Avcuoğlu, Ümmet Şengül, Mehmet Akkan, Eralp Şayakçı, İlker Kelemençe, Hüseyin Atikler”

 

HABER: İLKAN TOPRAK