10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte Balıkesir basını ve aileleri, protokol ile bir araya geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Agiros Termal Otel’de akşam yemeği etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Balıkesir’de faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya çalışanları, protokol ile bir araya gelerek Balıkesir basını hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan etkinliğe Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile basın mensupları katılım sağladı.

HASAN AVCI, GAZETECİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, etkinlikte yaptığı konuşmasında gazeteciliğin önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: “Basın mensubu arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar bir taraftan dünyevi anlamda kazanç kapısı olurken diğer taraftan da ulvi bir görevi ifa ettikleri için önemli bir konudur. İşini doğru yapan, doğru haber veren, doğru haber vermek için çalışan, emek veren, alın teri döken tüm basın mensubu arkadaşlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”

ORKAN’DAN DEPREM ÖRNEĞİ

Düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, binaların kalitesini ortaya çıkartan depreme örnek vererek şöyle devam etti: “Ben inşaat mühendisiyim. Binaları en iyi denetleyen depremdir. Bizim belediyeleri de denetleyen gazetecilerdir. Bu sebeple yaptığınız işlerden dolayı bütün basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Aynen bu denetimlere de devam edin diyorum ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum.”

“EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ: BASIN MENSUPLARI”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana birçok projeye imza attıklarını kaydederken bu süreç içerisinde en büyük destekçilerinin basın mensupları olduğunu ifade etti. Başkan Yılmaz: “Rekabet yerelden başlar. Demokrasi de yerelden başlar. Artık dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Bunun içerisinde basın mensuplarına çok önemli görevler düşüyor. Balıkesir’i her alanda ileriye götürmeye çalışıyoruz. Bizim en önemli destekçimiz basın mensupları. İşin aslını sizler biliyorsunuz. Altında yatan emeği sizler görüyorsunuz. Elimize mikrofonu aldığımızda bizi dinlemek istemeyen, kulaklarını kapatanlara siz yazıp çizerek gözlerinin önüne koyuyorsunuz. Tüm desteklerinizden, Balıkesir için verdiğiniz mücadeleden ötürü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum” dedi.

“BALIKESİR BASINI ÇOK ÇALIŞMALI”

Protokol konuşmalarında son olarak Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise gelişen Türkiye’de güçlenen ve yükselen bir Balıkesir’in olduğunu hatırlatarak basın mensuplarının çok çalışması gerektiğini dile getirdi. Vali Şıldak: “Gazetecilik çok özel bir meslek. Lise yıllarında gazeteci olmak istemiştim. Ancak yolum siyasala düştü ve sonrasında Kaymakam ve Vali oldum. Bu süreç içerisinde de birçok şehirde görev yapma imkanım oldu. Ancak Balıkesir bir başka. Burada çok güzel Vali olunur. Sesimiz, gözümüz ve kulağımız olan, bizi halkımızla buluşturan basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Her mesleğin bir günü vardır. Yılda 2 gününüz var. Bunun kıymetini bilin. 2 gün kutlanan çok az meslek grubu var. Bugünleri de muhasebe açısından değerlendirmek lazım. Ne yapıyoruz, ne yaptık. Ülkemiz, mesleğimiz ve milletimiz için ne yaptık sorusunu sorup kendimizi sınamamız gerekiyor. Çünkü gelişen dünyamızda, büyüyen Türkiye’de güçlenen ve yükselen bir Balıkesir var. Basın dünyası da Balıkesir’de buna ayak uydurmalı ve çok daha fazla çalışmalı diye düşünüyorum” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Ardından etkinlik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Ses Sanatçısı Beyza İrtük’ün konseri ile devam ederek son buldu.




KAYNAK: İHA