Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran; “Seçimi kazanma noktasında endişemiz yok” dedi ve ekledi; “Tek endişemiz, bu ülkenin geleceği olan geçlerimize, vatanımızı doğru, güzel bir şekilde ve tüm değerleri ile emanet edebilmek.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Taypip Erdoğan, 8 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'de yapacağı Balıkesir mitingi öncesi açıklamalarda bulunan Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, tüm Balıkesir halkını büyük mitinge davet etti.

 

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, dün beraberinde İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Murat Uysal ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Değirmen Cafe’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ak Parti’nin 20 yıldır parti gözetmeksizin tüm insanlara hizmet götürdüğünü söyleyen Başkan Başaran; “Cumartesi günü saat 14.00’te Kuva-yi Milliye Meydanında Cumhurbaşkanımızı ağırlayacağız. 2019 yerel seçimlerinden önce son defa şehrimize gelmiş olan Cumhurbaşkanımız uzun bir aradan sonra inşallah hayırlısı ile şehrimize teşrif edecekler. Bu geçen sürede şehrimize yapılan çok ciddi yatırımları toplu olarak açmak için şehrimize gelecek olan Cumhurbaşkanımız sebebiyle biz parti ayrımı yapmaksızın, siyaset katmaksızın mitin açılışımızı tüm Balıkesirlileri davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımız ülkemizin, tüm vatandaşlarımızın Cumhurbaşkanıdır” dedi.

 

BALIKESİR’E 3 YILDA 7 MİLYAR TL YATIRIM YAPILDI

Konuşmasında 2019 yılından buyana Balıkesir’e önemli yatırımlar olduğunu söyleyen Başaran; 3 yılda

7 milyar 500 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti. Başaran; sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Balıkesir’e son 3 yılda 7 milyar 500 milyon liralık bir yatırım ve ilave 5 bin 168 kişinin istihdam edileceği bir yatırım. Bu sadece son 3 yıldaki rakam. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde OSB’nin genişlemeye açılan bölümleriyle birlikte bu rakam katlanarak gidecek ve 40 bin civarında bir istihdama ulaşmış olacak. Bu arada Bandırma, Susurluk, Balya OSB’ler açılmaya başlayacak. Balıkesir Güney Marmara’nın kalbi noktasında çok ciddi yatırım imkanı ve istihdam imkanı olan bir şehir olmuş olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde 16’sı merkezde toplamda 42 yatırımın açılışını gerçekleştirecek. Kamuda ise 2019-2022 yılları arasında sadece tamamlanan 2 milyar 603 milyon TL yatırım yapılmış durumda. Bunların içinde Belediye yatırımları yok. Sadece genel bütçeden yapılan yatırımlar.”

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ HER KONUDA BİZE ÖNDERDİR, ÖRNEKTİR”

İl Başkanı Başaran; 2023 seçimlerinde Balıkesir olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade ederek; “Afrika’da güneş küçük diye hiçbir köyü atlamıyor. Hepsine güneş doğuyor. AK Parti’de hiçbir yeri, şehri, beldeyi, insanı atlamadan parti ayrımı gözetmeden tüm hizmetlerini ülkenin her noktasına yayıyor. Her tarafı abat etmeye çalışıyor, icraatlarını yerine getiriyor. Cumhurbaşkanımız her konuda bize önderdir, örnektir.

Bizde Balıkesir teşkilatları olarak onun yaptıklarını insanlarımıza anlatmak, aktarmak noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 2023 seçimlerine canla başla hazırlanıyoruz. Tüm teşkilatımız en ücra noktalarına kadar, mahalle başkanlıkları, sandık kurullarına kadar netleşti, oturdu herkes işini biliyor. Bunların semeresini 2023 seçimlerinde göreceğiz” dedi.

 

“SEÇİMİ KAZANMA NOKTASINDA ENDİŞEMİZ YOK”

Son olarak seçimi kazanma gibi bir endişeleri olmadığını söyleyen Başaran; sözlerini şu ifadelerle tamamladı; “Hiçbir şekilde seçim endişemiz yok. Tek endişemiz, bu ülkenin geleceği olan geçlerimize, vatanımızı doğru, güzel bir şekilde ve tüm değerleri ile emanet edebilmek. Bu noktada gayret ediyoruz. Teşkilatlar kendi sahasında belediye ve bakanlıklar hizmet noktasında ellerinden geleni yapıyorlar. Bende İl Başkanı olarak şehrimizi bu noktada tüm gayretlerin lideri olan Cumhurbaşkanımızı ağırlamaktan onur duyacağımızı ifade etmek istiyorum.

Balıkesir, AK Parti kurulduğundan buyana Cumhurbaşkanımızı destekliyor. Hem yerel yönetimlerde hem belediye seçimlerinde aldığımız oy oranlarıyla bunu çok rahatlıkla ifade edebiliriz. Cumhurbaşkanımızın Balıkesir’den beklentisi 2023 seçimlerinde desteklenmesi bizde bunu ziyadesiyle yapacağız ve buna inanıyoruz.”




KAYNAK: İHA