Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, basının toplumun sesi olduğunu vurguladı. Vali Ustaoğlu, sansürün kaldırılışının 117. yılında basının demokrasideki yerine dikkat çekti.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ustaoğlu mesajına ilk olarak, demokrasinin ve toplum hayatının vazgeçilmez en önemli unsurlarından birinin tarafsız ve hür basının varlığı olduğunu söyleyerek başladı.

Sözlerinin devamında 24 Temmuz 1908’in tanımından bahseden Vali İsmail Ustaoğlu: “Halkın haber alma ve yayma hürriyetinin yerine getirilmesinde aracı olan basın mensupları tarafsız, özgürce görev yapmalarını güvence altına alan, basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 günü; Türk Basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir” şeklinde konuştu.

Vali Ustaoğlu, günümüzde ulusal ve yerel basınının; hızla gelişen ve değişen medya çağının şartlarına uyum sağlayarak toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren konuların gündeme alınmasında veya halkın taleplerinin yerine getirilmesinde, kamunun denetlenmesinde ve önemli konularda kamuoyu oluşturulmasında özveriyle görev yaptığından bahsetti.

Basının, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüttüğünden bahseden Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu: “Basınımız; milletimizin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunmaktadır. Balıkesir’de kamu görevi bilinciyle basın meslek ilkelerine bağlı kalarak, kişisel hak ve hürriyetlere saygı çerçevesinde halkımızın taleplerini kamuya ulaştıran, toplum ile devlet arasında köprü vazifesini yerine getiren değerli basın mensuplarımıza, gösterdikleri üstün çabalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Vali İsmail Ustaoğlu, basın mensuplarının görevini bu anlayışla, cesur ve fedakarca yürüterek her türlü övgü ve takdiri hak ettiklerini söyledi.

Türkiye’de Basında Sansürün Kaldırılışının 117’nci yıl dönümü dolayısıyla, basın mensuplarını tebrik eden Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu: “Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizde Basında Sansürün Kaldırılışının 117’nci yıl dönümü dolayısıyla, başta İlimizde özveriyle görev yapan değerli yerel basın mensupları olmak üzere bütün basın camiasının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı tebrik ediyor, görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum” diyerek, sözlerini noktaladı.

 

HABER: BUSE ASLAN