Balıkesir Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli “Trakya Üniversiteler Birliği Münazara Yarışması” finaline ev sahipliği yaparak bölgesel ölçekte önemli bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirdi.
Balıkesir Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Kütüphane Topluluğu tarafından yürütülen “Trakya Üniversiteler Birliği Münazara Yarışması” finaline 7 Mayıs 2025 tarihinde ev sahipliği yaparak önemli bir ilke imza attı. İlk kez bu çapta bir münazara organizasyonuna ev sahipliği yapan üniversite, bölgesel iş birlikleri ve öğrenci temelli bilimsel faaliyetler açısından örnek bir sürece öncülük etti.
Proje kapsamında Nisan ayı boyunca Trakya Üniversiteler Birliği’ne bağlı üniversitelerin öğrenci topluluklarına çevrim içi münazara eğitimleri verildi. Eğitimler, alanında deneyimli eğitmen Tahsin Bilge Avcı tarafından gerçekleştirildi. Yoğun katılımla geçen bu süreçte öğrenciler münazara tekniklerini ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
Çevrim içi ön elemeler sonucunda belirlenen 8 finalist takım, büyük final için Balıkesir’de bir araya geldi. Finalde Balıkesir Üniversitesi’ni temsil eden 2 takımın yer alması, üniversitenin entelektüel birikimini ve öğrenci topluluklarının başarısını gözler önüne serdi.
Final müsabakaları, tartışma kültürünün yaygınlaştırılması, analitik düşünme becerilerinin desteklenmesi ve bilinçli üniversite gençliğinin teşvik edilmesi hedefleriyle yürütüldü. Katılımcı öğrenciler sergiledikleri performanslarla hem jüri üyelerinden hem de izleyicilerden tam not aldı.
Etkinliğe Balıkesir Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personelleri, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri ve Balıkesir Üniversitesi akademisyenleri katılım sağladı. Bu güçlü katılım, üniversite-toplum iş birliğinin ve gençliğe verilen önemin somut bir göstergesi oldu.
Yarışmanın tüm aşamalarında aktif görev üstlenen Kütüphane Topluluğu, üniversite gençliğine yönelik sosyal ve akademik katkılarını kararlılıkla sürdürüyor. Projenin akademik danışmanlığını üstlenen Doç. Dr. Okan Koç: “Bu tür organizasyonlar yalnızca bir yarışma değil, aynı zamanda gençlerin düşünsel üretimini ve özgüvenini geliştiren entelektüel alanlardır” ifadelerini kullandı.
HABER: SERPİL YILDIZ
Yorum yapın