Şehir içi trafiği rahatlatacak ve tamamlandığında Balıkesir’in yeni can damarı olacak 10 kilometre uzunluğundaki Kuzey Batı Çevre Yolu ihalesi yapıldı. Perşembe günü yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisinde müteahhit firmaya şantiye yapabilmesi için yer tahsisi yapılacak.
Terminal kavşağından Üçpınar’a, BALTOK konutlarının eteklerinden geçerek, Edremit rampasına bağlanan, 50 metre eninde ve yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda olacak olan yeni ‘Kuzey Batı Çevre Yolu’ 950 Milyon Türk lirasına mal olacak.
Projenin ihalesinin karayollarınca yapıldığını müteahhit firmanın birkaç güne işe başlayacağı müjdesini veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Birol Şahin, söz konusu çevre yolunun tamamlanmasıyla şehir trafiğinin rahatlayacağını söyledi.
Tamamlandığında şehrin can damarı olacak çevre yoluyla ilgili olarak konuşan Birol Şahin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun sözü ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın takip ve talimatları gereği; başlayacak Balıkesir Kuzey Batı Çevre Yolu’nun 950 milyon TL’ye mal olacak.
Kuzey Batı Çevreyolu şehrimizdeki malum zihniyetin karşı çıkmasına ve engellemek için uzun zaman uğraş vermesine rağmen nihayet geciktirilmiş olarak yapım işine başlanacak.
Karayolları Bölge Müdürlüğü yol şantiye alanı için Büyükşehir Belediyesi’nden uygun yer istedi ve Büyükşehir Belediyesi Kepsut Kavşağı yanındaki Belediyeye ait alanı “Kuzey Batı Çevre Yolu Şantiye” alanı olarak karayollarına tahsisi için Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı Meclis gündemine aldı.
Büyükşehir Meclisimiz tarafından “Şantiye Tahsisi” yapılır yapılmaz Çevreyolu Yapım işlemleri başlayacak. Temel atma törenine Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun katılacağını umuyoruz.
Tüm bu yatırım, gayret ve emekler; hizmeti hak eden güzel şehrimize şimdiden hayırlı ve mübarek olsun. Omuz veren destek olan herkesten, Allah razı olsun.” Dedi.
KAYNAK: İHA
Yorum yapın