Bugün, Kuvâ-yi Milliye Şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümü.

Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümü; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi’nin önderliğinde kentte haftadır devam eden bir dizi etkinlikler ile kutlanıyor. Kurtuluş coşkusu 6 Eylül kurutuluş günüyle birlikte zirveye çıkacak.

 

BALIKESİR’İN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANIYOR

Balıkesir’de kurtuluş coşkusu 30 Ağustos Cuma günü başlayan 3. Altıeylül Kurtuluş Festivali ile sürüyor. Etkinlikler Balıkesir’in kurtuluş günü olan 6 Eylül Cuma (bugün) artarak devam edecek. Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kutlama programı kapsamında saat 09.30’da Ata’nın huzuruna çıkılacak. Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma töreni sonrası saat 10.00 Kuva-yi Milliye Meydanında geçit töreni gerçekleştirilecek. 12.30’da Alaca Mescit Camii Mevlid-i Şerif okutulacak. Daha sonra ise saat 17.30’da Kurtdereli Spor Salonunda Balıkesir 6 Eylül Kurtuluş Basketbol Turnuvası gerçekleştirilecek.

3. Altıeylül Kurtuluş Festivali etkinlikleri son günü olan bugün saat 20.00’de Kuva-yi Milliye Meydanında Anadolu Ateşi Gösterisi izlenecek. Yine aynı yerde saat 20.30’da MÖSYO konseri gerçekleştirilecek. Ardından Pamukçu Bengi Halk Oyunları ekibinin gösterileri izlenecek. Program şiir ve konserler ile sona erecek.

HABER: HABER MERKEZİ