Balıkesir’de 32 yıldır Petshop İşleten Serdar Savan, son dönemde akvaryum balıkları içinde en çok ilgiyi tropik balıkların çektiğini söyledi. Savran lepistes, beta balığı, discus, moli balığı, melek balığı ve neon tetra balığının en fazla satan türler olduğunu belirtti.

Mercan Akvaryum İşletmecisi Serdar Savan, petshoplarda satılan balık ve kuş türleri ve en çok talep edilen balık çeşitlerini balikesirbirlikgazetesi.com’a anlattı.

Petshop İşletmecisi Serdar Savan, 32 yıldır sektörde olduğunu ve akvaryum balıkları içinde lepistes, beta balığı, discus, moli balığı, melek balığı ve neon tetra balığına her zaman ilginin fazla olduğunu söyledi.

Pet sektöründe balık, kuş ve diğer hayvanların da malzemeleri konusunda hizmet vermekte olduğunu belirten Savan, Sirilanka, Afrika ve Endonezya gibi birçok farklı ülkeden kuş ve balık ithalatı yaptıklarını söyledi.

 

“BİRBİRİNDEN FARKLI KUŞ TÜRLERİNİ İTHAL EDİYORUZ”

Birbirinden farklı kuş türüne sahip olan Savan dükkanındaki bazı kuşları şu şekilde sıraladı; “Biz yurtdışındaki farklı ülkelerden birbirinden farklı birçok kuş türünü ithal ediyoruz. Elimizde papağan, muhabbet kuşları, kanaryalar ve egzotik türler olarak çeşitlerimiz var.”

Mercek Akvaryum dükkanında birbirinden farklı balıkları olduğundan bahseden Serdar Savan, tropikal tatlı su balıkları, özel türü kapsayan Afrika balıkları ve akvaryum bitki çeşitlerini getirdiklerini dile getirdi.

Savan; “En çok tercih edilen tropik balıklardan bazıları lepistes, beta balığı, discus, moli balığı, melek balığı ve neon tetra balığıdır. Tabii sarı prenses, yunus ciklet, frontoza ve tropheus gibi Afrika cikletlerini de unutmamak gerekir” dedi.

 

“KEDİ VE KÖPEK SATMIYORUZ”

Son çıkan kanun ile petshoplarda kedi ve köpek satılmasının yasak olduğunu hatırlatan Savan; “Biz kedi ve köpek satmıyoruz. Ama hayvansever dostlarımız için kedi ve köpekleri için birbirinden farklı aksesuarlarımız var, mamalarımız olsun, bakım ürünleri olsun, bunların hepsini tedarik ediyoruz” dedi.

 

SEREGAL PAPAĞANI ÇOK DEĞERLİ

Öte yandan Seregal papağanının müşteri tarafından çok ilgi gördüğünü ve bu papağan türünün hem çok değerli olduğunu hem de ellerindeki en pahalı tür olduğunu söyleyen Savan, müşterilerin isteği üzerine Türkiye’ye giriş izni olan başka türlerini de getirebildiklerini dile getirdi.

 

“BALIKLAR İÇİN HER HAFTA FARKLI

ÜLKELERDEN İTHALAT YAPIYORUZ”

Son olarak balıkların çok sevilen ve çok satılan bir tür olduğundan bahseden Serdar Savan, her hafta farklı ülkelerden balık türlerini ithal ettiklerini söyledi. Dünyanın birçok farklı ülkelerinden tatlı su balıkları ve tuzlu su balıklarını tedarik ettiklerinden bahseden Savan, bir hayvan almak isteyen müşterilerinin zevklerinin kişiden kişiye değiştiğini ve bazı müşterilerin çok değişik türlerde kuş ve balık isteyerek kendilerini bile şaşırttıklarını söyledi.

 

ÖZEL HABER: BUSE ASLAN