Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, açıklamalarında KDV, ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarının tekrarlanmayacağını söyledi.

 

TRT Haber'e konuşan Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde büyümenin yavaşlayacağını belirterek, “Önemli olan OVP perspektifiyle sürdürülebilir büyüme patikasına girilmesi. Bu yıl bütçe açığı OVP'de öngörülenden bir miktar daha düşük olabilir. Geniş anlamlı rezervlerin vadesine bir yıl kalan borca olan oranını 1'e çıkartmak istiyoruz” dedi. Açıklamalarının devamında ise daha adil bir vergi sistemi için çalıştıklarını belirten Bakan Şimşek, “KDV gibi akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak. Yani gelecek sene sistemden çıkmış olacak.

Yüzde 40'a kadar vergi için yetki alınıyor. Bu olacağı anlamına gelmiyor. Liralaşmayı desteklemek için piyasa koşulları el verdiğinde vergiyi kullanıp bu sürece katkıda bulunabiliriz. Önümüzdeki dönemde oturup daha adil vergi sistemi konusunda ciddi adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.

 

"ENFLASYONDA TEK HANEDEN BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK"

Açıklamasının son bölümünde enflasyonuda tek haneden başka seçeneğin olmadığını belirten Başkan Şimşek sözlerinin sonunda, “Kararlıyız bunu yapacağız. Kısa vadede büyümede yavaşlama riskini alıp bunu yapmak durumundayız. Aylık enflasyonda yavaşlama devam edecek.

Son dönemde fiyatlama davranışlarında ciddi bozulma var. Ancak iş insanlarının OVP'yi baz almaları kendileri için hayırlı olacak” dedi.

 

Haber: Buse ASLAN