Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Aydeniz Et firmasında satılan ‘dana ışıl işlem görmüş sucuk’ ürününde tek tırnaklı et ve sakatat tesit etmesi sonrası sosyal medya hesaplarından yazılı bir açıklama gerçekleştirdi. Aydeniz Et, tedarik firmasından alınan üründe böyle bir durumun yaşandığına dikkat çekerek tüketicinin sağlığını riske atacak hiçbir ürünü piyasaya sürmeyeceklerini söyledi.

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda Aydeniz Et Yönetim Kurulu şu ifadelere yer verdi: “Kamuoyuna duyurumuzdur. Değerli tüketicilerimiz ve iş ortaklarımız; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2 Ekim 2024 tarihinde internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda firmamız Aydeniz Et ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi markamıza yönelik ‘Dana ışıl işlem görmüş sucuk’ ürününde tek tırnaklı et ve sakatat tespiti kullanıldığı iddiası üzerine yazılı açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

İşletmemizde 25 Nisan 2024 tarihinde yapımına hazırlanan ürünlerde yapılan kontrollerde bir üründe uygunsuzluk tespit edilmiştir. Söz konusu denetim, şirketimizin toplamda 50’nin üzerinde olan ürün çeşidinin tamamında yapılmış olup, sadece bir numunede ve bir üründe böyle bir tespit ortaya konulmuştur.

Bahse konu uygunsuzluk sonrası ise tedarik firmasından edinilen tüm ürünler uygunsuzluk olup olmadığına bakılmaksızın imha edilmiş, akabinde ise tarafımızca söz konusu tedarik firmasına karşı da hukuki işlemler başlatılmıştır.

Şirketimiz, kuruluşundan bugüne kadar tüketicilerin sağlığını öncelikli hedef olarak belirleyen ve hassasiyetlerini kendi hassasiyeti olarak kabul eden bir firma olmuştur. Bundan böyle de bu ilkelerinden vazgeçmeyecek ve şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüketicilerin sağlığını tehdit edecek hiçbir ürünü piyasaya sürmeyecektir.

Tedarikçi kaynaklı bir konuda adımızın geçmiş olmasından büyük üzüntü duyduğumuzu, ürünlerimizin tamamının tüketici sağlığı ve helal kesim ilkesi amaç edinilerek hazırlandığını ve tüketicilerimizin tüm ürünleri gönül rahatlığıyla tüketebileceğini beyan ederiz.”

HABER: BUSE ASLAN