Balıkesir Ayakkabıcı Esnaf ve Sanatkârlar Odasının genel kurulu gerçekleşti. İki adayın yarıştığı seçimlerde mevcut Başkan Turgay Kapan aldığı 74 oyla yeniden başkanlığa seçildi. Rakibi Hüseyin Kaygısız ise 60 oy da kaldı.

Balıkesir Ayakkabıcı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Seçimli Olağan Genel Kurulu dün BESOB toplantı salonunda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Balıkesir BESOB Başkanı Fehmi Erdem’in yaptığı genel kurulda mevcut Başkan Turgay Kapan ile Hüseyin Kaygısız listeleri yarıştı.

Divan Başkanlığının seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu faaliyet raporu, denetim raporu okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

 

“HER DAİM GÖREVİMİZİN BAŞINDA DURDUK”

Genel kurulda rakibi Hüseyin Kaygısız’ı tebrik ederek konuşmasına başlayan mevcut Başkan Turgay Kapan; “Geride bıraktığımız son dört yılın iki yılını tüm dünyayı saran kovid-19 salgını mücadele ile geçirdik. Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu, okulların kapandığı bu zor dönemde esnafımız tarifsiz zorluklarla boğuşmak zorunda kaldı. Oda olarak bu zor dönemde, kısıtlama günleri dâhil görevimizin başında olduk. İhtiyaç sahibi üyelerimizi belediye yardımlarından faydalandırdık. Devletimiz tarafından verilen nakit destekler, krediler ivedilikle üyelerimize duyurduk ve bu desteklerden faydalanmaları sağlandı. Valilik, İlçe Kaymakamlıkları, Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz ve üst Kuruluşumuz Esnaf Odaları Birliğiyle irtibatlı çalışarak esnafımızın sorunları çözüldü” şeklinde konuştu.

 

“KORSAN TEZGÂHLARA GÖZ AÇTIRMADIK”

Yapılan denetimler sonucunda hiçbir korsan tezgaha izin verilmediğini dile getiren Kapan; “Şehrimizin gözde mevkileri olan Sümerbank çevresi, Milli Kuvvetler caddesi, Yeşilli meydanı, Toplu taşıma merkezi, Eski Camii mevki ve köylü garajı özellikle Bayram arifelerinde tezgah açan korsan olarak ayakkabı satan kişiler hakkında Odamızın resmi başvuruları sonucunda, Karesi ve Altıeylül Kaymakamlarımızın verdiği talimat ile İlçe emniyet müdürlüklerimizin desteğiyle, Büyükşehir Belediyemiz, Karesi ve Altıeylül Belediyelerimizin yaptığı denetimler sonucunda Devletimize vergi vermeyen ve haksız rekabete sebep olan korsan satıcılara tezgah açtırmadık. Piyasalarda yaşanan ekonomik dalgalanma sebebiyle birbirimizle olan rekabetten vazgeçelim. Elimizdeki malın kıymetini bilelim. Esnafımızın yaşadığı bir sorunda bazı esnaf arkadaşlarımızın dükkanlarının önüne açtığı sergilerin dükkan komşuluğuna yakışmayacak şekilde çok geniş açılmasıdır. Bu konuya dikkat ederek size bölüşerek tok bölünerek yok oluruz diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde mevcut Başkan Turgay Kapan ve yönetimi 74 oyla tekrar göreve getirildi. Rakibi Hüseyin Kaygısız ise 60 oy da kaldı.

 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Balıkesir Ayakkabıcı Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri sonrası Turgay Kapan, başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu Asil Üye: Faik Topçuoğulları, Burçin Çaputlu, İlhan Gür, Arif Duman, Ramazan Eroğlu Denetim kurulu Asil Üye: Ahmet Altındiş, Suna Yetim, Burhan Akgün




KAYNAK: İHA