Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir’in yerel yönetici, siyasi ve iş dünyasına seslenerek “Sosyal medyada iki satır yazan pespayeler, şantajcı şarlatanlarla gerçek gazetecileri bir tutmayın” dedi. Demir ayrıca, gazete ve gazetecilerin "öcü" gibi gösterilmesini doğru bulmadığını ifade etti.

Balıkesir’de görev yapan yazılı, görsel ve dijital basın temsilcileri önceki gün Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin 24 Temmuz Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 116. yılı sebebiyle düzenlediği dayanışma etkinliğinde bir araya geldi.

Cemiyet hizmet binası olan tarihi Paşa Konağının bahçesindeki etkinlikte konuşan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, Anadolu Basını olarak Türkiye’de tüm meslek grupları içerisinde en mağdur ve en sıkıntılı meslek grubu olduklarını belirtti.

“YEREL GAZETE VE GAZETECİLER

BELEDİYELERİN GÖZÜ KULAĞIDIR”

Özellikle festivaller, kutlamalar ve fuarla milyon TL harcamaya devam eden belediyelerin tasarrufa gazetelerden başlamasını kınayan Başkan Demir; “Tasarruf tedbirleri altında özellikle Anadolu basını için idam fermanı yeniden gündeme getirildi. Tasarruf tedbirlerinde önce gazete ve gazetecilerin gündeme getirilmesi, gazete aboneliklerinin sonlandırılması, yerel gazetelere verilen reklam, ilanların kesilmesi bizim için akılla, mantıkla izah edilebilecek bir şey değil.

Bugün yerel yönetimlere baktığımızda kültürel etkinlikler adı altında birçok israf harcama yaptıklarını üzülerek görüyoruz. Şarkılı, türkülü eğlencelere milyon TL aktardıklarını görüyoruz. Bir yerel gazete, televizyon veya internet sitesini abone olmayarak destek olmamalarına anlam veremiyoruz.

Yerel gazete ve gazeteciler belediyelerin aynı zamanda gözü kulağıdır. Belediyeler her yerdeki çalışmalarının doğru olup olmadığını ancak gerçek gazetecilerden öğrenebilirler.

Benim bildiğim bu 8’nci tasarruf tedbiri genelgesi kopyala, yapıştır diye çıkan yerel yöneticilerin vur denilince öldür anlayan algılamasını yerel basın ve gazetecilerden öç alma duygusu gibi görüyor ve bununda yanlış olduğunu savunuyorum.

Yerel yöneticilere, iş dünyamıza gazetecilerin öcü olmadıklarını bu vatana milleti onlardan daha çok sevdiklerini hatırlatmak isterim” dedi.

 

HABER: UĞUR YAZICI