Yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altın yılbaşından itibaren yukarı yönlü ilerliyor. Uzmanlar, altının 2023 seçimlerine kadar sıçrama beklemezken yılsonuna doğru altının gramının 1600 lira olacağını öngörülüyor.

Uzun vadeli yatırım denince akla ilk gelen ve yatırımcıların güvenli liman diye gördüğü altın, 2023 yılına yükselişle başladı. Birkaç gündür yavaş ve düzenli bir şekilde yükselişini sürdüren altın konusunda uzmanlar, 2023 seçimlerinin atmosferine girilmesiyle birlikte duraksayacağını tahmin ediyor.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra altının harekete geçeceğini ve ciddi bir yükseliş yapmasını beklediklerini gazetemize anlatan Balıkesirli kuyumcular, 2023 yılı sonunda altının gramının 1600 lira olmasını bekliyor.

Kısa vadeli yatırım amaçlı altın almak isteyenlerin yatırımlarını başka yerlere yapmaları konusunda da tavsiyeler veren uzmanlar, altında hareketliliğin ortalama 6 ay sonra başlamasını öngördüklerini söylüyor.

Altın alacak vatandaşların uzun vadeli ellerinde tutmaları konusunda da tavsiyeler veren uzmanlar, altının hiçbir zaman yatırımcısını üzmediğini, grafiklere bakıldığında uzun vadede sürekli olarak kazandırdığını hatırlattı.




KAYNAK: İHA