Sındırgı’da kornişon salatalık hasadına katılan Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, çiftçilere bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi.

Sındırgı ilçesinde çiftçilerin önemli gelir kaynaklarından kornişonun hasadına başlandı. Yaklaşık 4 ay sürecek kornişonun hasadına başlayan Sındırgılı üreticiler de sabahın ilk ışıklarıyla toplanan kornişonları büyüklüğüne göre makinelerde ayırıyor.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Sındırgı Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kemal Hatırnaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen ve teknik personelle, Sındırgı ilçesinde kornişon üretimi yapan üreticileri ziyaret ederek, ilçe ekonomisine katkı sağlayan kornişon salatalık hasadına katıldı.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, kornişon salatalık hasadı akabinde Sındırgı’da faaliyet gösteren firmadaki çalışmalara katıldı. Avrupa dahil olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştiren firmaya ait paketleme ve soğuk hava tesisinde taze kornişon ürünlerinin sınıflandırma, ayıklama, muhafaza ve ihracat işlemlerini yerinde incelendi. İşletme yetkililerince sezon boyunca yaklaşık olarak 70 tır ürün ile toplamda yaklaşık 1600 ton kornişonun ihracata gönderildiği, hasat işlemleri devam ettikçe ihracata gönderilen ürün miktarının artacağı bildirildi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Sındırgı’da üretilen taze kornişonun üretim alanlarının her geçen yıl arttığını ve üretilen ürünlerin katma değer sağlanmasında Balıkesir İl Müdürlüğü olarak çiftçinin yanında olduğunu belirterek, hayırlı bereketli ve bol kazançlı bir sezon temennisinde bulundu.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER