İşkur Balıkesir İl Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 8’inci Balıkesir İstihdam Fuarı; Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Balıkesir İstihdam Fuarı; kapılarını açtı. 20 – 21 Kasım 2023 tarihlerinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde iş arayanlar ile işverenleri bir araya getirecek fuarda 45 firma stant açtı.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen fuarın açılış etkinliğinde; fuar ile ilgili bilgi veren Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı: “Bu fuar çalışmasında işverenler ile iş gücü talep eden iş arayanları; yerel yönetim, üniversite, sanayi ve işletmeci işbirliğinde buluşturmak ve aranılan işgücünün işe yerleştirilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Diğer taraftan Balıkesir işgücü piyasasının konuşulduğu, istihdam ve mesleki eğitimin öneminin ortaya konduğu bir fuar ortamı oluşturulmaya çalışılmıştır” dedi.

45 FİRMA; İŞ ARAYANLAR İLE BULUŞUYOR

Balıkesir’de faaliyet gösteren 45 firmanın fuarda stant açtığını aktaran Nazım Balcı: “Ayrıca fuarda 7 kamu kurum ve kuruşları da stant açarak yerini aldı. Fuarda yer alan firmalarımızda yaklaşık 25 bin kişi çalışmakta olup firmaların insan kaynakları yöneticileri, yüzlerce iş arayanı kadrolarına katmak için 2 gün boyunca burada bulunacaklar” diye söyledi.

YÜCEL YILMAZ İLE İSTİHDAM
5 KAT ARTTI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise; şehirdeki belediye başkanı olduğu süre içerisinde istihdama yönelik yaptığı yatırımlardan bahsederek şöyle söyledi: “Biz Balıkesir için en güzel neyse onu yapmaya çalışıyoruz. 9 yıldır planlı bir çalışma içerisindeyiz. Organize Sanayi Bölgesinde Valiliğimizin başkanlığında iş insanları ile birlikte çok şey başardık. 2014 yılında 4 bin 800 olan istihdam bugün 20 bin civarında. Tarımsal üretimde, turizmde hem yatak kapasitemizi artırdık hem üretilen ürünlerin katma değeri yüksek ürünlere geçişini sağladık. Her alanda üniversitemiz, sanayi odamız ve ticaret odamız ile beraber çalışıyoruz. Böylelikle de Balıkesir’i geliştiriyoruz.”

İSTİHDAM FUARLARI
İLİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ise fuarın açılış etkinliğinde yaptığı konuşmasında gerçekleştirilen Balıkesir İstihdam Fuarı’nın şehre olan önemine değinerek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Balıkesir gerçekten üreten bir şehir. Balıkesir, Türkiye’yi doyuran bir il. Balıkesir; verimli tarım arazileri, yer altı zenginlikleriyle, planlı organize sanayi bölgeleri ile gerçekten üreten, istihdam oluşturan ve ihracat yapan bir şehir. Bu açıdan bu tip fuarlar ilimiz için çok önem arz ediyor. Bugün burada İŞKUR İl Müdürlüğümüzün organizasyonuyla Büyükşehir Belediyemizle, üniversitelerimiz ve en önemlisi de ilimizin üretimine, istihdamına katkı sağlayan iş insanlarımızla birlikte çok güzel bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz.”

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ
GENÇLERE EMANET EDECEĞİZ

Sözlerinin devamında Vali Ustaoğlu; ülkenin geleceğini gençlere emanet etmek için sıkı bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi. Vali Ustaoğlu: “Cumhuriyetimizin 2’nci yüzyılına adım attığımız bu süre içerisinde gençlerin hayallerini gerçekleştirmek ve işveren temsilcilerimizle gençleri buluşturmak için burada somut olarak bazı şeyleri sunmaya çalışıyoruz. Çünkü gençlerimizin dertleriyle dertlenmek bizim için çok önemli bir görev. Belirli aralıklarda Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ve milletvekillerimiz ile birlikte ilimizin üretimine, istihdamına katkı sağlayan sektör temsilcilerimizle bir araya gelerek; ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençleri hazırlama adına sürekli projeler üretmeye çalışıyoruz” diye konuşarak sözlerini noktaladı.  

HABER: BUSE ASLAN