Balıkesir'in kanayan yarası 18.02 bölgesindeki mülkiyet sorunu 34 yıl sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın irade koymasıyla çözüldü. Bölgede mal sahiplerine tapularına kavuşurken, arsaların değeri 3’e hatta 4’e katladı. Sanayii 2. Kapı karşısında bulunan bölgenin 107 kilometrelik içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon olmak üzere üç ayrı alt yapı projeleri tamamlandı.

Balıkesir’de 34 yıllık hayal adım adım gerçeğe dönüşüyor. Yılların kemikleşmiş sorunu Küçük Sanayi 2. kapı karşısındaki 18.02 bölgesindeki mülkiyet sorunu çözüldü. Şehir ekonomisine önemli katkılar sunması beklenen bölgede arsa fiyatları ise yükselişe geçti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Genel Müdürü İzzet Günal; söz konusu bölgede alt yapı projelerinin tamamladığını açıkladı.

BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal; “Balıkesir, Sanayii 2. Kapı karşısında bulunan 340 hektarlık bir arazinin yol ve alt yapı projeleri hazırlandı.  Toplamda 38 kilometrelik yol projesi bitti. 107 kilometrelik içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon olmak üzere üç ayrı alt yapı projeleri tamamlandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları, iller bankasının desteği ve bakanlıkların destekleri ile finansman sorunu bulunmuyor. Öncelikle yol platformları oluşturulacak, ham yollar oluştuktan sonra alt yapı çalışmaları süratle başlayacak.

Bordur, asfalt, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları ile birlikte yaklaşık 40 bin kişinin yaşayacağı bir alan olacak. Burası aynı zamanda şehrin ekonomisini de tetikleyecek bir bölge. Temelinden tutun, çatısına kadar evlerin dekorasyonundan, oluşturulacak yaşam alanlarına kadar yaşayan bir organizma. Özetle ekonomik hareketliliğin olacağı bir bölge. Çalışmalara 2022 yılının ilk çeyreğinde başlayacağız. Yer sahiplerine de buradan müjdeyi vermiş olalım” dedi.

HABER: İLKAN TOPRAK