Dünyanın en iyi dört rotasından biri olarak gösterilen, Ankara – Kars hattında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi’nin biletleri satışa çıktığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu duyurdu. 11 Aralık’ta ilk seferini yapacak olan Turistik Doğu Ekspresi’nde oda fiyatları 6 bin liradan başlıyor ve 12 bin 500 liraya kadar çıkıyor.

İlk seferini 2023 yılının 11 Aralık tarihinde yapılması planlanan Turistik Doğu Ekspresi’nin biletlerinin satışa çıktığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarla kamuoyuna paylaştı.

Bakan Uraloğlu, 2023 – 2024 sezonunda yapılacak seferlerle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirerek başladığı açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ekonomik, konforlu ve güvenli bir taşımacılık hizmeti ile Anadolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerinin keşfedilmesi sağlanıyor. Doğu Ekspresi son yıllarda farklı tatil seçeneği arayan seyahatseverlerin, sanat tutkunlarının gözdesi haline geldi. Bu yıl turistik Doğu Ekspresi seferleri 11 Aralık'ta başlayacak, bilet satışları bugün başladı. Turistik Doğu Ekspresi trenlerimiz 2023-2024 sezonunda Ankara'dan 11 Aralık 2023-8 Mart 2024 tarihleri arasında pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde ve Kars'tan 13 Aralık 2023-10 Mart 2024 tarihleri arasında çarşamba, cuma ve pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak.”

SOSYAL MEDYA TALEBİ ARTIRDI

Sosyal medyada yapılan paylaşımların ardından gençlerin ve özellikle fotoğraf tutkunlarının seferlere yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Bakan Uraloğlu: “Fotoğraf tutkunlarından gezginlere kadar birçok kişinin Turistik Doğu Ekspresi ile yolculuklarını sosyal medyada paylaşması bu trene talebi gittikçe daha da artırıyor, ünü sınırları aşıyor. Bu güzergahta artan yolcu talebini karşılamak üzere sefere konulan Turistik Doğu Ekspresi de sadece Kars'ın değil, güzergahtaki Sivas, Erzurum ve Erzincan'ın keşfedilmesi için fırsatlar sunuyor” dedi.

EK SEFERLER KONULDU

Bakan Uraloğlu’nun yaptığı açıklamalarda; seferlere gösterilen yoğun ilgiler sebebiyle yılbaşı ve sömestr dönemleri için Ankara’dan 31 Aralık 2023, 20 ve 27 Ocak 2024, Kars’tan da 2, 22, 29 Ocak 2024 tarihlerinde ek seferler yapılacağı belirtildi.

ÜCRETLER DUDAK UÇUKLATTI

TCDD’nin internet sitesinde Turistik Doğu Ekspresi’nin fiyat tarifesi hakkında yapılan açıklamalarda oda fiyatlarının dönemsel olarak değiştiğine dikkat çekilerek sefer fiyatlarının oda olarak 6 bin liradan başladığını ve 12 bin 500 liraya kadar çıktığı belirtildi.

Ayrıca sefer ile ilgili olarak da TCDD’nin normal seferlerde uyguladığı indirim tarifesinin Turistik Doğu Ekspresi’nde yapılmayacağı açıklandı.

Haber: Buse Aslan