Avrupa'ya gitme hayaliyle yolan çıkan, birçok düzensiz göçmenin yolculuğu, Balıkesir’de sona eriyor. Yunan adalarına en yakın bölge olduğu için sadece son 1 haftada yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye çalışan 83 düzensiz göçmen ile 2 organizatör yakalanarak gözaltına alındı.

Balıkesir’de yasa dışı göç ve insan kaçakçılığıyla mücadelesini kararlılıkla sürdüren İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri mavi vatanda, sınır hattında ve sınır birliklerinin gerisinde alınan güvenlik önlemlerini üst düzeyde tutuyor.

Körfez üzerinden Avrupa’ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenler Jandarma’nın denetim, uygulama ve operasyonlarıyla Balıkesir’de son buluyor.

 

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEYİ

KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYOR

Bu kapsamda Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler 1-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında düzensiz göçmenlerin ülkeden çıkış yapılabilecek bölgelerde denetim ve kontrol yaptı.

Denetimler sonucu Ayvalık, İvrindi, Edremit, Altıeylül, Karesi ve Susurluk ilçelerinde 68 Afganistan, 11 Filistin, 1 Yemen, 1 Suriye, 1 Azerbaycan, 1 İran uyruklu olmak üzere toplam 83 düzensiz göçmen ile 2 organizatör yakalandı.

Yapılan aramalarda ise 8.800 TL suçtan elde edilen gelir ve göçmenleri taşımakta kullanılan 2 Minibüs ve 2 otomobil ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemleri sonrası mahkemeye çıkarılan 2 organizatör tutuklanırken, düzensiz göçmenler işlemleri yapılması için il göç idaresine teslim edildi.

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise “Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir” denildi.

 

HABER: İLKAN TOPRAK