Düğün sezonu açılmasıyla birlikte evlenmek isteyen gelin adayları gelinlik arayışına girdi. Nuera Gelinlik yetkilisi Nursel Ersöz, kadınların en özel günlerden biri olan düğün günü için giyecekleri gelinliğin önemini www.balikesirbirlikgazetesi.com’a anlattı.

ÖZEL HABER: BUSE ASLAN

 

Düğün sezonun açılmasıyla birlikte gelinlerin hayallerindeki gelinliği bulması da ayrıca uğraş oldu. Kimi gelin kabarık modelleri tercih ederken kimi gelinler ise sadelikten yana. Balıkesir’deki Nuera Gelinlik ise tam da gelinlerin aradığı nokta.

30 yıldır gelinlik tasarlayan Nuera Gelinlik yetkilisi Nursel Ersöz, bu yaz en çok tercih edilen gelinlik modellerinin ise helen gelinlik modeli olduğunu söyledi. Ersöz, gelinlerin en çok tercih ettiği helen gelinlik modeli hakkında şunları söyledi; “Bu sezon en çok tercih edilen helen gelinlik modeli. Bu tarz gelinlikler daha yumuşak, ipek tüllerle yapılmış gelinlik türüne deniliyor. Bize gelen gelinlerimiz zaten çok kabarık bir gelinlik tercih etmiyor, bizim kendi kızlarımız daha düze helen gelinlik dediğimiz modelleri tercih ediyor. Yurtdışından gelen gelinlerimiz ise daha çok kabarık gelinlik modellerini tercih ediyor” dedi.

GELİNLİK SEÇİMİNDE

KARAKTER ÇOK ÖNEMLİ

Gelinlik alırken dikkat edilmesi gereken unsurlardan bahseden Nursel Ersöz, kişinin karakterinin çok önemli olduğuna ve gelinlik alırken zevk sahibi birisiyle yola çıması gerektiğine vurgu yaptı. Gelin adayı geldiği zaman onun ne giyeceğini bildiğini söyleyen Ersöz, kişinin karakterine göre gelinlik tasarladıklarını söyledi. Diğer unsurlardan bahseden Nuera Gelinlik yetkilisi Ersöz, karakterle birlikte damadın vücut tipinin nasıl olduğuna ve düğün salonunun da çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Gelinlik provalarından aşama aşama bahseden Ersöz, gelinin ilk olarak ne istediği çizildiğini, daha sonra kişiye özel kalıpların çıktığını ve gelinliğin dikim aşamasında geçildiğini son olarak da gelinlik provalarına geçildiğini söyledi.

 

GELİNLİKÇİDE PLANSIZ İŞ OLMAZ

 

Ersöz, tasarladıkları gelinlikleri düğün tarihine göre yaptığını rahatlıkla yetiştirdiğini söyledi. Eylül’de olan bir düğün için gelinliği şimdiden yapmanın mantıklı olmadığını sözlerine de ekleyen Nursel Ersöz, düğün tarihlerine göre rahatlıkla gelinlikleri teslim ettiğini ve gelinlikçide plansız işin asla olmadığını söyledi.

Gelin adayları için ayakkabı önerilerinde buluna Nursel Ersöz, gelinlerin rahatlığına çok dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekti. Eşiyle boy orantısı aynı olan gelinlerin ise düz taba şık ayakkabılar tercih etmesi gerektiğinde de bahseden Ersöz açıklamalarının devamında; “Gelinlerin rahatlığı öncelikle çok önemli. Eşiyle boy oranlarına da dikkat etmeli kızlarımız. Spor ayakkabıyı asla önermiyor. Gelinlik zarif bir kıyafet, onun altına da zarif bir ayakkabı tercih etmelisiniz, eğer gelin adaylarının özel bir durumu yoksa kesinlikle spor ayakkabıyı önermiyorum” şeklinde konuştu.

Nuera Gelinlik yetkilisi Nursel Ersöz, gelinlerin en özel gününde duvakların da after parti kıyafetlerine kadar doğru ve şık tercihler yapması gerektiğini söyledi. Kısa gelinlikleri genelde after partilerde ya da gelinlerin evde çıkarken giydiğini söyleyen Ersöz, bazı gelinlerin de annelerinin eski gelinliklerini günümüz modasına göre tasarlatıp giydiklerini ifade etti.

 

 

HABER: BUSE ASLAN