Susurluk Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Yörük Türkmen Yaren Gecesi” geçtiğimiz akşam Susurluk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Geleneksel Türk enstrümanları eşliğinde seyircilere müzik şöleni yaşatan Yörük Türkmen Yaren Gecesi, Susurluk Kongre ve Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu. Alanında uzman sanatçıların performansını sergilediği gecede Türk Halk Müziği’nin köklerine, Yörük ve Türkmen kültürüne ait ezgilerle dolu geceye katılım yoğundu. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in de katıldığı gecede renkli karelere şahit olundu. Yörük Türkmen Yaren Gecesi’nde konuşma yapan Başkan Güney; “Bu gece, geleneklerimizin derin izlerini taşıyan ve bir araya gelmenin gücünü yeniden keşfettiğimiz muhteşem bir Yörük Türkmen gecesine şahitlik ettik. Sizlerle birlikte olmak, bu değerli mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim için büyük bir onurdu. Gecede performans gösteren değerli sanatçılarımıza, salonumuza gelen tüm misafirlerimize ve böylesine güzel bir geceyi organize eden mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Susurluk Kongre ve Kültür Merkezi'nde sizlerin desteğiyle güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABER: BUSE ASLAN