Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu’nun bitimiyle birlikte gerçekleştirilen kurs sonu sınavlarında başarılı olan kursiyerlere Usta Öğretici Belgesi takdim edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan protokol ve Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri Planı kapsamında; ‘Geleneksel El Sanatları ve Geleneksel Türk Süsleme Sanatları’ alanında yapılan eserlerin tanıtılarak, el sanatlarını yaşatmak amacıyla Balıkesir Valiliği’ne bağlı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Bandırma ilçesinde açılan ‘Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu’ tamamlandı. 29 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen kurs sonu sınavında başarılı olan kursiyerlere Usta Öğretici Belgesi verildi.

Gerçekleştirilen kursla ilgili açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü V. Aytekin Yılmaz: “Balıkesir’in unutulmaya yüz tutmuş geleneksel kültürel bir değeri de olan ‘Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu’nda şapkaya, atkıdan eldivene, kolyeden küpeye, kemerden çantaya, şapka, şal, halı, ceket, yelek, abajur, çizme, patik gibi birçok ürün farklı objeye dönüştürülerek zeytinyağlı sabun ve ılık su ile doku haline getirilerek elde edilen ürünler Balıkesir’e kazandırılmıştır” dedi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER